Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadede 10 bin seviyesinde yatay hareket ihtimali daha ağır

Kısa vadeli göstergeler salı günü iyice zayıflamasıyla düzeltme yapan endeks, zayıf satışlar karşısında alıcıların kararlı olmasıyla 10 binde tutundu

Bigpara Haber
Kısa vadeli göstergelerdeki aşırı alım sinyallerine rağmen görece para girişi nedeniyle geçtiğimiz cuma günü 10 bin puanın üstünde kapanış yapan endeks, salı günkü yazımızda belirttiğimiz gibi çarşamba günü 10 bin desteğini test etti. Orta vadeli göstergelerdeki al sinyalinin gücünü korumasına bağlı olarak satıcıların zayıf, alıcıların ise bu seviyede kararlı olması nedeniyle endeks cuma günü yukarı doğru kırdığı 4.5 aydır devam eden düşüş bandının arz çizgisini kendine destek yaptı.

Salı günü aşırı alım bölgesinde aşağı dönerek sat sinyali veren Stochastic göstergesinin çarşamba günü 5 günlük ortalamasını aşağı doğru kesmesi endeksin kısa vadeli gücünün iyice zayıfladığını gösteriyor. Aynı şekilde Ağustos ortasında endeksin 9 bin puanın altına inmesi ile birlikte al sinyali vermeye başlayan RSI ve CCI`da salı günü ortaya çıkan sat sinyalinin çarşamba günü de devam etmesi endeksin kısa vadede düzeltme yapması veya alıcıların kararlı olması durumunda bir süre 10 bin seviyesinde dar bir bantta hareket edeceğini gösteriyor.

Perşembe günü tatil olması nedeniyle cuma günü yeniden işlemlerin başlayacağı borsada endeksin destek noktaları 9 bin 900 ve kısa vadede stop-loss olarak kullanılması gereken 9 bin 783`teki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi. 27 Ağustos`ta yukarı kestiği orta vadeli düşüş kanalının yeniden içine gerileyen endeksin cuma günü için direnç noktası olan bu bandın 10 bin 33 seviyesindeki arz çizgisinin yeniden yukarı kırılması oldukça önemli. Bunun üstündeki direnç noktaları ise 10 bin 391 ve 10 bin 571`de.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları