Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kısa vadede 10-11.500 arasında yatay hareket ihtimali artıyor

İşlem hacmi ve fiyattaki küçük artışla kısa vadeli göstergeler olumluya döndü. Ancak 11 binde kar satışlarının gelmesi ihtimali yüksek

Bigpara Haber
Perşembe günü seans içinde yaşanan panik satışlarla bir ara 10 bin 31 puana kadar gerileyen endeks kapanışını bir önceki günün 192 puan üstünden, 10 bin 879 puandan yaptı. Endeks, seans içinde kısa vadede stop-loss olarak da önerdiğimiz 10 bin 391`in altına sarkmasına rağmen kapanışını, dünkü değerlendirmemizde ifade ettiğimiz gibi; `omuz-baş-omuz formasyonunun boyun çizgisinin kırılmasının ardından, bu noktaya geri dönme eğiliminde ilk direnç noktası olan 10 bin 893` seviyesinin hemen altından yaptı. Seans içinde görülen bu en düşük seviye ile endeks, formasyonun teyit edilmesi, yani boyun çizgisinin kırılmasının ardından ulaşması gereken minumum seviyeyi de yaklaşık olarak gördü.

Perşembe günü gerçekleşen işlem hacmi, ralli sonrası izlediğimiz omuz-baş-omuz (o-b-o) formasyonunda sol omuzun tamamlanmasından sonraki en yüksek üçüncü işlem hacmi oldu. İşlem hacmindeki artışla beraber gerçekleşen yüzde 1.8`lik artışla birlikte endeksin kısa vadeli göstergeleri yeniden al sinyali vermeye başladı. Aşırı satış bölgesinden uzaklaşmaya başlayan orta vadeli göstergeler ise sat sinyalini sürdürüyor. Kısa vadeli göstergelerde ortaya çıkan al sinyali, boyun çizgisinin kırılmasının ardından beklediğimiz, bu çizgiye doğru geri dönme eğilimini de teyit ediyor. Yarın için 11 bin 41 seviyesinde bulunan bu çizgi yüksek işlem hacmi ile geçilmediği sürece, kısa vadeli yükseliş trendinden dönüş olarak ortaya çıkan o-b-o formasyonunun bittiğini yani yeni bir yükselişin başlayacağını söylememiz mümkün değil.

Haftanın son günü endeksin ilk direnç seviyesi, perşembe günü test edilen 10 bin 893. 11 bin 41`de bulunan ikinci noktanın üstünde ise 11 bin 535 direnci var. Perşembe günkü seans içi grafiği endeksin 11 bin 41`de bulunan direncinde de kar satışları ile karşılaşabileceğini gösteriyor. Yine endeksin 5 günlük hareketli ortalaması (11 bin 165) ve 200 günlük hareketli ortalamasının (11 bin 9) bu seviyeye yakın olması kar satışlarının bu bölgede artabileceğini, buranın aşılabilmesi için alıcılarında kuvvetli olması kısacası işlem hacminin artması gerektiğini gösteriyor. Endeksin cuma günü için destekleri 10 bin 391, 10 bin ve 9 bin 100`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları