Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Katılımın yetersizliği nedeniyle dirençlerde satışlar etkili

10.479 seviyesinde taban oluşturan endeks haftaya kısa vadeli göstergelerdeki düzelmenin sinyallerinin etkisiyle ilk dirençlerini testle başlayabilir

Bigpara Haber
Haftanın ilk üç işlem gününde hacimsiz ancak sert satışlarla yüzde 10 civarında değer yitiren endeks, perşembe günü bu satışları 10 bin 400/500 bandına karşıladıktan sonra cuma günü 157 puanlık artışla 10 bin 771 puandan kapandı. Ancak işlem hacminin ikinci seansta ortaya çıkan yükselişi destekleyecek düzeye ulaşmaması nedeniyle sınırlı kaldı.

Kısa vadeli teknik göstergelerin sert satışlarla birlikte aşırı satış bölgesine girmesi, perşembe kapanışı ile yaptığımız değerlendirmede belirttiğimiz gibi cuma günü destek seviyelerinden gelen tepki alımlarıyla yükselişe neden oldu. Ancak orta vadeli göstergelerin hala yukarı dönüş sinyali vermemesi nedeniyle, tepki alımlarına katılımın yeterli olmamasına dolayısıyla da çıkışının ilk dirençlerde satışla karşılaşmasına neden oluyor.

Çarşamba günü aşırı satış bölgesinde dip yapan kısa vadeli stochastic göstergesi yükselişini sürdürüyor. Aroon up`ın yaşanan yükselişe rağmen 8 Mart`ta 93 seviyesinden başlattığı düşüşü istikrarlı şekilde devam ettirmesi de alıcıların kısa vadeli de olsa henüz trend oluşturacak güçte olmadığını gösteriyor. Endeksin cuma günü 3 günlük hareketli ortalamasını yukarı geçtiği, seans içinde görülen en yüksek seviye ile de 5 günlük ortalamayı test ettiği görüldü.

Hafta başında katılımın olması durumunda 10 bin 830 seviyesindeki kısa vadeli ortalamalarını ve 10 bin 951 kanal direncinin geçilmesi durumunda endeks 11 bin 490 direncine kadar yükselebilir. Bu seviyelerin artan işlemle geçilmesi durumunda kısa vadeli pozisyon alınabilir. Geri çekilmelerde ise hafta içinde 10 bin 479 desteğine yaklaştıkça yeni pozisyon alınabilir. Buranın aşağı kırılması durumunda endeksin hedefi orta-uzun vadeli trendin yüzde 61.8 fibonacci geri alma hedefi olan 10 bin 11 seviyesi. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları