Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Katılımın olmaması tepki çıkışını geciktiriyor

Son ayların en düşük işlem hacmi ile 11 bin desteğini test eden endeks üstünde kısa vade ve orta satış baskısı devam ediyor

Bigpara Haber
Haftanın ilk işlem gününde endeks, 26 Eylül 2001`den sonraki en düşük işlem hacmiyle 208 puan gerileyerek 11 bin 271 puandan kapandı. Düşüşle birlikte işlem hacminin de gerilemesi endeksin orta vadeli desteklerine denk gelen gün içinde gördüğü en düşük seviyelerde satıcıların gücünün azaldığını gösteriyor. Ancak tepki alımlarını katılımın olmaması nedeniyle endeks geçen hafta olduğu gibi bu haftanın ilk işlem gününde de dar bir bant arasına sıkıştı.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler 10 bin 700 seviyesinde aşırı alım bölgesine girilmesinin ardından başlayan çıkışlarında güç kaybına uğrayarak yeniden sat sinyali vermeye başladı. Orta vadeli göstergelerde 15 bin seviyesinin görülmesinin ardından başlayan düzeltmenin etkisiyle ortaya çıkan sat sinyali sürüyor. Stochastic aşırı alım bölgesine girmeden geri dönerek 5 günlük ortalamasını aşağı kesti ve sat sinyali verdi. CCI göstergesi aşırı alım bölgesinden başlattığı çıkışını al sinyali teyit edilmeden bitirdi. Güç kaybeden RSI yeniden aşırı satış bölgesine yöneldi.

Cuma kapanışı ile 3, 5, 10 ve 22 günlük ortalamalarının altına düşen endekste pazartesi günü 3 günlük ortalamanın 5 günlük ortalamayı aşağı kesmesi satış baskısının arttığını gösteriyor. Haftanın ikinci işlem günü için endeksin destek noktaları 11 bin 65`teki kısa vadeli kanal desteği ile, 10 bin 700`deki orta vadeli kanalın talep çizgisi. Direnç noktaları ise kısa vadeli kanalın 11 bin 463`teki arz çizgisi ile 11 bin 959 dirençleri.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları