Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kararsızlık bir süre daha sürebilir

Bigpara Haber
Endeks haftanın ilk gününü 9 günlük ortalamasında ve 20 bin 200 – 20 bin 250 seviyesinde yükselen trend desteğinin hemen üzerinde tamamlamıştı. Ancak bugün borsa 20 bin 250 – 20 bin 300 desteğinin altına sarktı. Bu durum biraz sıkıntı yaratsa da 20 bin 200 seviyelerinden gelen tepki alımları bu destek seviyesinin şu an için çalıştığını gösteriyor. Ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Eğer endeks 20 bin 200 destek seviyesinin altına gelirse o zaman satışlar artacaktır . Bu durumda endeksin 19 bin 900 – 20 bin destek noktalarına doğru bir gerileme yaşaması beklenebilir. Bu iki nokta hem psikolojik hem de teknik anlamda oldukça güçlü destekler. Şu an için endekste düşüş sinyali bulunmuyor. Yani borsanın bu seviyelerin altına gelmesi olağandışı bir durum olmadığı takdirde şu an için gözükmüyor.

Ancak şu an için endekste karasızlık sürüyor. Bunun en temel göstergesi kısa vadede azalan hacimle birlikte gerçekleşen ve güniçinde yer yer artan marjlara yayılan hareketlenmeler olarak gösterilebilir.Endekste düşüşte işlem hacminin de azalması genel olarak hisseden çıkılmadı pozisyonlar korunuyor şeklinde yorumlanabilir. Ancak bugün diğer günlere nazaran az da olsa hacmin artması dikkatli olmak gerektiğini gösteriyor. Endeks hala şubat ayında başladığı yükseliş kanalı içerisinde hareketini sürdürüyor.

Gelebilecek olumlu bir haberle endeksin yükselişini ilk olarak zorlayabilecek nokta 20 bin 500 – 20 bin 600 seviyeleri olacaktır. Piyasanın özellikle Kıbrıs kandından olumlu bir haber gelmedikçe bu seviyelere gelse bile kar realizasyonlarıyla karşılaşacağı unutulmamalı. Yani teknik anlamda çok önemli bir gelişme olmadıkça endeksin 20 bin 200 – 20 bin 500, daha geniş bir band olarak ise 19 bin 900 –20 bin 600 aralıklarında hareket etmesi beklenebilir.

Yazarın Diğer Yazıları