Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kar satışları nereye kadar sürecek ?

Tepki alımlarını 9 138 seviyesinde bulunan direnç noktasına kadar sürdüren İMKB`de, kar satışları yaşanıyor. Bu kar satışlarının hedef noktası nerede?

Bigpara Haber



Kar satışlarının yaşandığı bir gün etkili oldu . Gün içerisinde 8 909 – 8 418 seviyeleri arasında hareket eden İMKB Bileşik Endeksi seansı 8 666 puandan tamamladı. 491 puanlık bir marj içerisinde yaşanan satış baskısının ardından, 214 puanlık değer kaybı yaşandı. İşlem hacminin son bir haftalık azalma eğilimini sürdürdüğü piyasada, kısa vadeli göstergeler ise alım pozisyonunu koruyor.

Endekste yaşanan sert alım hareketi, dün 9 138 seviyesinde bulunan yatay direnç noktasına kadar devam etti. Bu direnç noktasına yaklaşıldıkça işlem hacmin azalma eğiliminde gerçekleşmesine paralel olarak kar satışlarının etkili olduğu piyasada, 8 300- 8 200 seviyeleri arasında yatay destek noktası bulunuyor. 8 870 seviyesinde ilk direnç noktası bulunan endekste, şu aşamada kar satışlarının bu destek noktasına kadar devam etme riski sürüyor.

Ancak oluşan bu kar satışlarına karşılık olarak Bolinger Bandın daralma eğiliminde bulunması, İMKB’de kısa vadeli olarak yatay bir hareket yaşanacağına işaret ediyor. Bugün için 8 870 seviyesinde direnç noktası bulunan piyasada, bu direnç noktası yukarı kırılmadıkça, 8 200 seviyesine doğru yaşanan geri çekilme eğilimi devam edecektir.

9 100 direnç noktasında kapatılmasını önerdiğimiz kısa vadeli pozisyonların ardından, şu aşamada yeni pozisyon açılmasına uygun bir teknik formasyon bulunmuyor. Bu nedenle piyasada alım yapmak için oldukça güçlü bir yatay direnç noktası olan 9 100 seviyesinin yukarı kırılması beklenmelidir.(tradecnet.com)(Saat:17.44)

Yazarın Diğer Yazıları