Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kapanışlar kritik seviyelerde oluyor

Bigpara Haber

Endeksin grafikte gösterdiğimiz yükseliş kanalının üst bandının hemen üzerindeki hareki deva ediyor. Birkaç işlem gününde de bu bandın üstünde hareket etmesi endeksin yeni bir trend oluşumunu sağlayabilir. Ancak dikkat ederseniz kapanışlar ve güniçinde görülen seviyeler oldukça kritik noktalarda gerçekleşiyor. Bu bebeple henüz yeni bir trend oluşumundan bahsetmek için erken. Bu sebeple temkinli olunmalı. Şuan için bugünkü kapanış itibariyle endeksin bundan sonraki işlem gününde direnç noktası 25 bin 800’lü seviyelerde. Öncelikle bu noktanın kırılması şart Ancak asıl dikkat edilmesi gereken nokta 26 bin seviyesinde. Bu noktanın hacimli kırılma  ve yine bu nokta üzerinde hacimli kapanışlar yapılması endekste yukarı hareketin devamını sağlayabilir. Bu sebeple şu anki yukarı eğilimin devamı için endeksin bu noktayı kırıp kırmadığına dikkat etmekte fayda var.

Geri çekilmelerde ise 24 bin 105 – 24 bin 433 bandındaki boşluk (gap) hala dikkat çekiyor. Olası satışlarda 24 bin 800 seviyesi kuvvetli destek. Bu noktanın altına sarkmalarda bu boşluğun dolması beklenebilir.

Sonuç olarak; görünüm olumlu olsa da yukarı yöndeki isteksizlik ve 26 bin seviyesinin kırılamaması temkinli olunması gerektiğini gösteriyor. Bu seviyenin kırılması ise başta da belirttiğimiz gibi yukarı hareketin devamını sağlayabilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları