Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Kanal desteğine dikkat

Endeksin destek noktası üzerinde tutunması durumunda, yaşanan yükseliş hareketinin 11 550 ve 12 500 direnç noktalarına doğru devam etmesi muhtemel.

Bigpara Haber



5 Aralık 2000 tarihinde başlayan ve üç gün gibi kısa bir süre içerisinde yüzde elli oranında sert bir yükseliş hareketi gerçekleştiren endeks, son günlerde yaşadığı dalgalı hareketi bugünde sürdürdü. Endeks gün içerisinde 10 219 - 9 434 seviyeleri arasında hareket ederken, günü 9 754 puandan tamamladı. 785 puanlık bir marj içerisinde hareket eden endekste, 45 puanlık bir değer kaybı yaşandı. İşlem hacminin azalma eğiliminde bulunmasının dikkat çektiği piyasada, göstergeler ise alım pozisyonunu koruyor.

03 Kasım 2000 tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan sert düzeltme trendi, 04 Aralık`ta 7 109 desteğinde kısa vadeli taban oluşturdu. Bu seviyenin ardından yükseliş eğilimi içerisinde hareket eden piyasada yükselen kanal formasyonu oluşuyor. Yukarıdaki grafikte çift seans ayrı ayrı çizgilerle bu formasyon gösterilmiştir. Bu grafiktede açık olarak görülen ve endeksin dip noktasında itibaren yüzde ellibir oranında bir yükselişin yaşandığı formasyonda, kanal trendinin alt çizğisi kırılmadığı sürece endeks yükseliş potansiyelini sürdürecektir.

Bugün için 9 300 seviyesinde geçen bu destek noktası önemli bir seviyeyi oluşturuyor. Endeksin bu destek noktası üzerinde tutunması durumunda, yaşanan yükseliş hareketinin 11 550 ve 12 500 direnç noktalarına doğru devam etmesi muhtemel. Yatırımcıların destek noktası stop loss noktası olmak üzere pozisyonlarını korumaları uygun.

Yazarın Diğer Yazıları