Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem miktarının düşmesi 12 binin önemini artırıyor

Endeks 12 bin 476`da bulunan desteğini aşağı kırmasına rağmen işlem miktarının az olması orta vadeli yükseliş trendinin gücünü hala koruduğunu gösteri

Bigpara Haber
Salı günü 12 bin 700 seviyesindeki orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi seviyesinde kapanan endeks bugün bu noktadan gelen satışların etkisiyle ilk desteği olan 12 bin 476`nın da altına geriledi. Seans içinde uzun süre bu noktada kalması ve ilk seansın tam bu noktadan kapanması alıcı ile satıcılar arasındaki mücadelenin arttığını gösteriyor.
Düne oranla kayıpla kapanmasına rağmen endeks son 10 gündür içinde bulunduğu 12 bin-13 bin bandının dışına çıkmadı. Bu bandın tabanına yakın seviyede kapanması ise alıcıların gücünün zayıflamasına neden oluyor. Ancak yine de 13 bin seviyesine yaklaşıldıkça artan satışlar, 12 bine yaklaşıldıkça yerini alıcılara bırakmaya devam ediyor. Düşüşle birlikte işlem miktarının da oldukça düşmesi olumlu
Endeksin 29 Mart`ta başlattığı orta vadeli yükseliş trendi 10 bin 391`deki yatay kanalı dışına çıkılması ile hızlanmış ve 11 bin 807 civarındaki uzun vadeli düşüş kanalının arz çizgisinin hızla geçilmesinin ardından yatay bir seyre girmişti. 26 ve 27 Nisan`daki artan ivme nedeniyleyükseliş trendinden uzaklaşan endeks beklediğimiz gibi, uzun vadeli düşüş trendinin üstünde, uzaklaştığı orta vadeli yükseliş trendine doğru yatay bir hareketle yaklaşmaya çalışıyor. Beklentilerin hala güçlü olması ve büyük düşüş trendinin üstüne yüksek işlem hacmiyle çıkılmış olması nedeniyle orta vadeli yükseliş trendine doğru sert bir geri çekilme yaşanmadı. Bu endeksin orta vadede yükseliş gücünü hala koruduğunu gösteriyor.
Uzun vadeli düşüş trendinin üstünde ikili tepe ile 13 bin 316 direncini geçmeye çalışan ancak geri gelen endeks bundan sonra daha yavaş gelişen üçüncü bir tepe veya, omuz-baş-omuz ile bu seviyeyi yeniden test etmeyi deneyecek. Ancak 5 günlük hareketli ortalamanın 10 günlük ortalamaya yaklaşmasına rağmen 20 günlük hareketli ortalamanın hala yüzde 22 üstünde olması, endeksin 29 Mart`tabaşlayan yükseliş trendine yaklaşıncaya kadar yatay hareket eğiliminin güçlü olduğunu gösteriyor.Orta vadedeki gücün korunması açısından endeksin yarın sarkma olsa bile 12 bin puanın altında kapanmaması gerekiyor. Bu seviyenin altına inilmesi halinde ilk destek noktası 11 bin 535. Bu seviye aynı zamanda uzun vadeli düşüş trendinin arz ve 29 Mart`ta başlayan yükseliş trendi çizgisine denk geliyor. Bu nedenle bu noktanın da aşağı kırılması durumunda kopmalar yaşanabilir. Bu seviyenin altındaki 10 bin 893 noktası stop-loss noktası olmalı. Endeksin yarın için ilk direnç noktası 12 bin 476`da. Bunun üstünde ve 12 bin 719`da buluna orta vadeli yükseliş kanalının arz çizgisi ve 13 bin 316`da ikinci direnci bulunuyor.
(Tradecnet.com)(18:00)


Yazarın Diğer Yazıları