Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacminin yükselişi dikkat çekici

Dün yaşanan 1487 puanlık tarihi düşüş hareketinin ardından, İMKB’de günün birinci seansında toparlanma eğilimi hakim oldu. Endeks 26 puan yükseldi.

Bigpara Haber



Dün yaşanan 1487 puanlık tarihi düşüş hareketinin ardından, İMKB’de günün birinci seansında toparlanma eğilimi hakim oldu. Seans açılışında tepki alımları ile 9 010 seviyesinde bulunan yatay direnç noktasına kadar yükselen endeks, seansı 8 709 seviyesinden sadece 26 puan yükselişle tamamladı.

Dün sert satış hareketinde yükseliş eğiliminde gerçekleşen işlem hacmi,bu eğilimini bugünde sürdürüyor.Endekste 8 500 seviyesinde bulunan ara destek noktası önemini korumaya devam ediyor.

İMKB’de 3 Kasım tarihinde 14 933 seviyesinde başlayan satış baskısı devam ediyor. Piyasada yaşanan bu satış baskısına tepki olarak gerçekleşen yukarı hareket,11 Ocak tarihinde 11 663 seviyesine kadar devam etti. Piyasanın bu hareketini bir yükseliş trendine dönüştürememesi ise endekste yaşanan yeni bir dip arayışının ana temelini teşkil ediyor. Kısa vadeli olduğu gibi orta vadeli olarakta net bir güç kaybının gözlemlendiği piyasada 7 109 seviyesinde oluşması beklenen çift dip formasyonu olasılığı devam ediyor.

Endeksin kısa vadeli olarak güç kazanması için 9 000 seviyesinde bulunan ve oldukça güçlü bir noktayı oluşturan yatay direnç noktası yukarı kırılmalı. Ancak piyasada şu aşamada bu yönde bir atak yaşanma ihtimali oldukça düşük.(tradecnet.com)(Saat:12.15)

Yazarın Diğer Yazıları