Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacminin yetersizliği dirençleri geçmeyi zorlaştırıyor

Endeks çarşamba günü 132 puanlık artışa rağmen seans içinde katılımın yetersiz olması nedeniyle kanal direncini geçemedi

Bigpara Haber
Bir haftadır 10 bin 400/900 bandında hareket eden endeks çarşamba günü seans içinde 10 bin 921 puana kadar yükselmesine rağmen alımların devam etmemesi nedeniyle kapanışını 10 bin 776 puandan yaptı. İşlem hacminde son iki güne oranla ortaya çıkan artış yeni bir trend oluşturacak düzeye ulaşamadı.

Teknik olarak aşırı satış bölgesinde bulunan kısa vadeli bazı göstergelerdeki al sinyali diğer göstergeler tarafından onaylanmıyor. Bu da direnç bölgelerinde satışlardaki artış şeklinde kendini gösteriyor. Salı günü al sinyali veren stochastic göstergesi bu görüntüsünü devam ettiriyor. Ancak Aroon up`ın sıfır seviyesine doğru düşüşünü sürdürmesi alıcıların yeterince güçlü olmadığını gösteriyor. Buna karşın Aroon down`ın 100 seviyesinden uzaklaşmaya başlaması ise satıcıların gücünün zayıfladığını gösteriyor.

Çarşamba günü dirençlerden gelen satışlar endeksin perşembe günün de yatay hareketle geçirmesi olasılığının yüksek olduğunu gösteriyor. Perşembe günü için destek noktaları 10 bin 431 ve 10 bin 11 seviyesi. Direnç noktaları ise 10 bin 982 ve 11 bin 142`de.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları