Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacminin artmaması durumunda geri dönüş yaşanabilir

Çarşamba günü son dakika alımlarıyla 12 bin 700`ün üstünde gün içi zirvesine yakın kapanış yapan endeksin dirençleri 12 bin 761 ve 13 bin 100`de

Bigpara Haber
Çarşamba günü düşük işlem hacmiyle ağırlıklı olarak 12 bin 400/550 bandında hareket eden endeks son dakika alımlarıyla 12 bin 700 seviyesini geçerek 18 Mayıs 2001`den sonraki en yüksek kapanışını yaptı. İşlem hacmi bir önceki günün işlem hacminin (adet bazında) çok az üstünde olmasına karşılık kısa vadeli yükseliş trendi ortalamasının altında kaldı.

Endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri genel olarak 29 Kasım`da 10 bin 551 seviyesinden başlayıp 10 Aralık`ta 12 bin 938`e kadar devam eden yükselişin düzeltmesi yönünde sinyal vermeye devam ediyor. Buna karşılık orta vadeli göstergeler endeksin yönünün yukarı olduğunu gösteriyor. CCI endekste yaşanan bugünkü yükselişe rağmen düşüşünü sürdürürken RSI yeniden yükselmeye başladı. Salı günü aşırı alım bölgesinde 5 günlük ortalamasını aşağı kesen Stochastic ise çarşamba günü 79 seviyesine gerileyerek sat sinyalini kesinleştirdi. Kısa vadeli göstergelerdeki olumsuz bu görüntüye karşılık orta vadeli MACD göstergesi al yönündeki seyrini devam ettiriyor.

Endeksin, çarşamba gün içi zirvesine yakın kapanış yapması ve takas avantajının da desteğiyle perşembe günü açılışta 12 bin 761`de bulunan ilk direnç noktasını geçip 13 bine doğru hareket etmesi ihtimali yüksek. Son kapanışın hemen üstündeki ilk direnç noktasının yüksek işlemle geçilmesi durumunda 13 bin 100`de bulunan kısa vadeli yükselişin kanalının talep çizgisine kadar bir yükseliş yaşanabilir. İlk direncin yüksek işlemle geçilememesi durumunda uzun tatilin riskini de almak istemeyen yatırımcıların satışlarıyla endeks yeniden 12 bin 308`deki ilk destek noktasına doğru geri çekilebilir. 12 bin 500`deki psikolojik desteğin yüksek işlemle aşağıya doğru kırılmaması durumunda 12 bin 308`deki kanal desteğine doğru çekilmeler kısa vadeli pozisyon almak için kullanılabilir. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları