Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmine dikkat!

Bigpara Haber

Borsa son iki işlem günün önemli bir seviye olarak gördüğümüz 50 bin 193 seviyesinin üzerinde tamamlıyor. Teknik açıdan bu seviyenin üzerinde kalınması endeksin 51 bin 251 – 51 bin 400 hedefine doğru hareketlenmesini sağlayabilir. Ancak bir noktaya dikkat etmekte fayda var; o da işlem hacminin yükselişi şu an için desteklememesi. Bu konu endeksin 51 bin 251 – 51 bin 400 hedefine yönelmesinde sorun olabilir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi 49 bin 778 seviyesi ara destek noktası olmak üzere endeksin 49 bin 149 desteğine kadar geri çekilmesine neden olabilir.

Hacmin artması durumunda ise 51 bin 400 hedefinin ilk aşamada görülmesi oldukça yüksek bir ihtimal. Olası yükselişte bu seviyenin test edilmesi durumunda dikkat etmekte fayda var. zira teknik açıdan oldukça kuvvetli bir seviye. Hacimli kırılması durumunda endeksin güç kazanması beklenebilir. Bu durumda 51 bin 800 direnç seviyesi olmak üzere 56 bin seviyesine kadar endekste yükseliş potansiyeli oluşabilir.

Sonuç olarak; borsa teknik açıdan önemli bir seviyenin üzerinde iki günlük kapanış yaptı. Ancak hacim yetersiz ve bu kapanışları desteklemiyor. Hacmin artması 51 bin 400 direncinin kırılmasına neden olabilir. Bu da endekste yeni ivme anlamına gelecektir. Ancak tekrar uyaralım: Şimdi ki hacimle 51 bin 400 seviyesinin kırılması bir yana 50 bin 193 seviyesinin üzerinde kalınması bile zor. Bu noktaya özellikle dikkat edilmeli.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları