Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmine dikkat!!!

Bigpara Haber

Endeks dün olduğu gibi bugünü de satış eğilimiyle geçirdi. Uzun süre 43 bin seviyesinin altında seyreden endeks, yine seansın sonlarında gelen alımlarla 43 bin seviyesinin üzerine çıktı ve günü 17 puanlık bir kayıpla 43 bin 79 puandan tamamladı.

Son iki denemesinde de 43 bin 500 – 43 bin 600 direncini aşamayan endeks beklentimiz ölçüsünde bugün 42 bin 500 seviyesindeki ana destek noktasına oldukça yaklaştı. Bu gerilemenin bir önceki güne göre biraz daha fazla hacimli olması dikkat çekici. Eğer bugünkü geri çekilme hacimsiz gerçekleşseydi o zaman 42 bin 500 destek noktasının çalışabileceğini söyleyebilirdik. Ancak işlem hacminin bir önceki güne göre artarak gerilemenin yaşanması bu konuda dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Zaten grafikte de görüldüğü gibi endeks 43 bin 180 seviyesinin altında kapanış yaparak kırmızı çizgiyle gösterilen kısa vadeli yükseliş kanalının dışına çıkmış durumda. Yani çok kısa vadeli yükseliş trendi son iki günkü kapanışla bozulmuşa benziyor.

Peki şimdi ne olabilir? Endeks olası geri çekilmelerde yine 42 bin 500 desteğinin üzerinde kalma çabası içinde olacaktır. Bunda başarılı olur ve bu seviye üzerinde hacimli kapanışlar yapabilirse şu an içinde bulunduğu bandın direnç noktası olan 43 bin 600 seviyesine kademeli olarak da olsa hareketlenebilir ki bu aşamada daha düşük bir olasılık. Başta da belirttiğimiz gibi geri çekilmelerde hacim oldukça önemli. Artan işlem hacmiyle gelebilecek gerilemelerde 42 bin 500 desteğinin aşağı yönlü kırılması oldukça muhtemel. Bu seviyenin altında ise 42 bin 350 ara destek noktası bulunuyor. Bu seviyeden seans içinde tepki alımı gelmezse endeksin 41 bin 800 – 41 bin 500 seviyelerine doğru ilk aşamada geri çekilmesi beklenebilir.

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları