Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmindeki azalma yatay harekete neden oluyor

Endeksin ilk destek noktası 9 bin 450/550 bandı. İşlem hacminin artmaması endeksin ilk desteği ile direnci arasında yatay hareket edeceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Salı günü kanal desteğinden geri dönen endeks, çarşamba günü geri çekilmesini sürdürdü. İşlem hacmi salı gününe oranla biraz artmasına rağmen hala son dönem ortalamasının altında. 14 Ağustos`ta başlayan yükseliş trendinin 10 bin 200 seviyesine ulaşmadan salı günü 9 bin 600 seviyesinden sonlanmasıyla birlikte v formasyonu tamamlanamadı.

Çarşamba kapanışını 5 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının altında yapan endekste kısa vadeli göstergeler sat sinyalini sürdürüyor. 20 Ağustos`ta aşırı alım bölgesinden geri dönmeye başlayan stochastic osilatörü`nde çarşamba günü 5 günlük hareketli ortalamanın aşağı doğru kesilmesi ile bu sinyal daha net duruma geldi. RSI ve CCI`da yine kısa vadeli zayıflama görülürken, orta vadeli göstergelerdeki al sinyali devam ediyor.

Kısa vadeli hareketli ortalamalarının da yoğunlaştığı bölge olan 9 bin 450/550 bandı perşembe günü için endeksin ilk destek bölgesini oluşturuyor. Bunun altında 8 bin 814 ve 8 bin 796 seviyeleri ikinci destek seviyelerini oluşturuyor. Endeksin ilk direnç noktası 9 bin 855`teki düşü trendi çizgisi. Kısa vadeli göstergelerin zayıf olması nedeniyle bu seviyenin seans içinde geçilmesi durumunda bir sonraki direnç noktası olan 10 bin 60 seviyesine yaklaştıkça sert satışların gelmesi ihtimalini artırıyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları