Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmindeki artış 12 bin desteğini kalıcı yapabilir

Çarşamba ve perşembe günü 3 günlük hareketli ortalamalarının ile aynı seviyeden kapanış yapan endeks cuma günü bu ortalamanın üstünde kapanış yaptı

Bigpara Haber
Cuma günü seans içindeki birkaç denemenin ardından seans doğru gelen alımlarla kapanışını düşük işlem hacmi ile 12 binin üstünde yaptı. Kısa vadeli göstergelerin geri çekilmede 11 bin 450 seviyesinin görülmesinin ardından verdiği al sinyali ile ortaya çıkan yaklaşık 600 puanlık bu yükseliş ile kısa vadeli hareketli ortalamalarının üstüne çıkan endeksin 12 bin desteği üstünde tutulması için işlem hacminin artması gerekiyor.

Kısa vadeli stochastic göstergesinin 52`ye yükselmesi, endeksin cuma günü görülen en yüksek seviyenin üstüne çıkabileceğini ancak bunun bir sarkma olup olmadığının anlaşılmasının işlem hacmine bağlı olduğunu gösteriyor. İşlem hacmi artmazsa, kısa vadeli göstergelerin hacimsiz küçük yükselişlerin ardından aşırı alım bölgesine girmesi ile başlayacak düzeltmede yeniden 12 bin altına inilebilir. Aroon up-down göstergesi alıcıların gücünün bir süredir zayıflamaya devam ettiğini, satıcıların gücünün ise 12 binin geçilmesinin ardından artmaya başladığını gösteriyor. Endeksin pazartesi için destek noktaları 12 bin, 11 bin 919 ve 11 bin 633. Direnç noktaları ise 12 bin 122 ve 12 bin 240`ta.

Yazarın Diğer Yazıları