Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmi zirveye yaklaşıldığı uyarısı veriyor

Aşırı alımdaki göstergeler ve yüksek hacim zirve görüntüsü veriyor. Çıkışla başlayacak açılışın ardından kar satışları gelebilir

Bigpara Haber
Bileşik endeks 1 katrilyonu aşan işlem hacmiyle 12 bin puanı zorlanmadan geçtikten sona haftanın ilk gününü yüzde 7.85 primle 12 bin 263 puandan kapattı. Aşırı alım bölgesinde bulunan teknik göstergeler ve işlem hacminin bu seviyeye yükselmesi tipik zirve görüntüsü veriyor. Yani işlem hacminin yüksek olması hisselerin el değiştirmeye başladığını gösteriyor.

Hisselerin yeni sahiplerinin gücü, endeksin orta vadede bundan sonraki trendini belirleyecek. Ancak bu el değiştirmeyle oluşan zirveden geriye doğru bir düzeltme yapılması gerekiyor. Teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde ve güç kaybetmeye başlaması da bunu teyit ediyor. Ancak kapanışın gün içi zirveden yapılması nedeniyle borsanın salı gününe de yükselişle başlaması ihtimali yüksek. Son kapanışı ile 12 bin 196`da bulunan 500 günlük basit hareketli ortalamasının da üstüne çıkan endeksin salı günü için seans içindeki ilk direnç noktası 12 bin 501 puanda. Bu noktanın geçilmesi durumunda 12 bin 738`deki ikinci direnç denenebilir.

Endeksin muhtemel yükselişinin ardından gelecek kar satışlarındaki destek noktaları ise 11 bin 450`de bulunan kanal desteği, 11 bin 334`teki kısa vadeli yükseliş trendi ve 10 bin 484`teki diğer kanal desteği. Endeksin teknik göstergeleri ise şöyle; stochastic aşırı alım bölgesinde, Aroon up alıcıların güçlü olduğuna işaret ederken, Aroon down satıcıların da güçlenmeye başladığını yani çıkış trendinin gücünün zayıfladığını gösteriyor. Yükselişini sürdüren CCI göstergesi zirveye yaklaşmış olması nedeniyle uyarı veriyor, RSI aşırı alım bölgesinde.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları