Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmi çıkışı desteklemiyor

Seans içinde 9 bin 493 puana kadar yükselen ve gün içinde yüzde 4.18 değer kazanan endeksin gücü, işlem hacminin çıkışı teyit etmemesi nedeniyle zayıf

Bigpara Haber
8 bin 931 direncini kıran endeks, 6 işlem gününde bu seviyenin üstünde kalmayı başardı. Salı günü yaşanan düzeltmeden sonra 8 bin 931 ile 9 bin 380 arasındaki yatay bantta güç toplamasını beklediğimiz endeks bugün bu seviyenin üstünde kapandı. Ancak işlem hacminin bu yükselişi desteklememesi yarın için bu banda doğru çekilme ihtimalini artırıyor.
Seans sonundaki alıcıların sayısal üstünlüğüne rağmen 9 bin 500 seviyesine yaklaşıldıkça satış baskısının arttığı görülüyor. Satışların bu seviyede artması ve işlem hacminin endeksteki çıkışa rağmen azalması tekrar 9 bin 9 bin 300 aralığına çekilme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu nedenle işlem hacminin 500 trilyon liraya yaklaşmaması yani yaklaşık bir yüzde 25’lik artış olmaması durumunda yarın için endeksin düzeltme yapacağını beklemek gerekiyor.

Kısa vadeli düzeltme olasılığı fazla olmasına rağmen bileşik endeksin 29 Mart’ta başlattığı dönüş ile yakaladığı orta vadedeki yükseliş trendi gücünü koruyor. Bileşik endeksin 9 bin 700 seviyesindeki direncini geçebilmesi için bu seviyelerde gücünü artırması gerekiyor. BU gerçekleşmeden oluşabilecek yükselmenin düzeltmesi de aynı ölçüde sert olacaktır. Endeksin kısa vadeli göstergeleri “sat” sinyali vermeye başladı. Orta vadeli göstergeler ise “al” sinyalini sürdürüyor. 9 bin 200 hatta 8 bin 900 seviyelerine doğru çekilişler alım için değerlendirilebilir. Borsada 8 bin 900 seviyesi orta vadede stop-loss noktası olma özelliğini sürdürüyor. (Tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları