Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İşlem hacmi artmadan yaşanacak çıkışlara dikkat

Orta vadeli düşüş trendinde destek bulan endekste, salı günü oluşması muhtemel tepki çıkışında işlem hacmine dikkat edilmeli

Bigpara Haber
Haftanın ilk günüde sert satışlarla karşılaşan endeks 11 bin 200-150 seviyesinde bulunan orta vadeli düşüş trendinden aldığı destekle bu seviyede tutunmayı başardı. Düşük işlem hacminin teyit etmediği cuma günkü yükselişin ardından yaşanan düşüşle, geçici olarak al sinyali veren bazı kısa vadeli göstergeler yeniden sat sinyali vermeye başladı. 9 günlük hareketli ortalamasını 14 Nisan`da aşağı doğru kesen MACD sat sinyalini sürdürüyor. Cuma günü al sinyali veren CCI ve RSI yeniden sat sinyali vermeye başladı. Küçük değişikliklere daha çabuk tepki veren aşırı stochastic ise aşırı satış bölgesinde olmasına rağmen sat yönünde hareket etmeye devam ediyor.
Geçen hafta 100 günlük hareketli ortalamasını aşağı kesen endeks, 4 Nisan`da tamamladığı 3`üncü (yükseliş) dalganın ardından zig zag formasyonlu 4`üncü yani kar alma dalgası içinde. Burada A ve B dalgalarını 15 ve 22 Nisan`da tamamlamış gözüken endeks 5 dalgalı C düzeltmesini sürdürüyor. Bu düzeltmede 24 Nisan`da 1`inci, 25 Nisan`da ikinci dalgasını tamamlayan endeks, yarın 11 bin 200 desteğinde oluşması muhtemel bir tepkiile de 3`üncü dalgasını bugün itibarıyla bitirip 4`üncü dalgaya yani kısa süreli bir yükselişe geçmiş olacak.
İşlem hacminin gittikçe düşüyor olması bu seviyelerden oluşacak tepki alımlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta. Endeksin 11 bin200 seviyesinde bulduğu desteğin kırılması durumunda 10 bin 893 ve 10 bin 391 seviyelerine doğru sert düşüş yaşanabilir.
İşlem hacmi artmadan 12 bin 100 ve 12 bin 476 direncine doğru oluşabilecek hareketler satış yönünde kullanılmalı. Aşağı yönlü hareketlerde 10 bin 391 desteği stop-loss olarak kullanılmalı.(tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları