Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İndikatörler sıkışıklığın süreceğini gösteriyor

Bigpara Haber
Endeks perşembe günü 9 bin 524 puana kadar yükselmesine rağmen günü 70 puanlık kayıpla 9 bin 399 puandan tamamladı. Çarşamba günü yaşanan 162 puanlık yükseliş ve gün içi zirveden yapılan kapanışa rağmen günlük değerlendirmemizde, `bu kapanışa rağmen kısa vadeli indikatörler yükselişi teyit etmiyor. Açılışın ardından 9 bin 500 geçilebilir ancak satışlarla yarın günün kayıpla kapatılması ihtimali daha yüksek,` uyarımız doğrulandı.

Dün endeksteki yükselişe rağmen geri dönüşünü sürdüren kısa vadeli stochastic indikatörü bugün 9 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru geçerek yönünü teyit etti. Yeniden 5 günlük basit hareketli ortalamasının altında kapanış yapan endeks, kısa vadeli satış baskısının devam ettiğini gösteriyor. Aroon göstergeleri 9 bin seviyesinin üstünde kalınabilmesinin, alıcıların bu destek seviyesinde güçlü olmasından değil, daha çok satıcıların güç kaybetmesinden kaynaklandığını gösteriyor. Henüz al sinyali vermeyen orta vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesinde olması da, satışların şimdilik 9 binin altına kadar devam etmesini engelliyor.

Teknik göstergeler haftanın son işlem gününün satış baskılı olacağı doğrultusunda sinyal üretiyor. Ancak kısa ve orta vadeli desteklere yakın olunması nedeniyle, işlem hacmi artmadığı sürece desteklerin aşağı doğru kırılması güç. Aynı şekilde alıcıların güçlü olmaması, kısa vadeli indikatörlerin sat-bekle sinyali üretmesi ve aşırı satış zonunda olmasına rağmen orta vadeli indikatörlerin henüz al sinyali üretmemesi nedeniyle yukarı yönlü bir hareket ihtimali de oldukça zayıf. Cuma günü için destek noktaları 9 bin 392, 9 bin 265 ve 9 bin. Direnç noktaları ise 9 bin 422 ve 9 bin 502.

Yazarın Diğer Yazıları