Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İlk direnç noktalarına doğru tepki çıkışı yaşanabilir

Kısa vadeli göstergelerin aşırı satışta olması ve bu vadedeki teknik göstergelerin al sinyali vermesi, sınırlı tepki yükselişi ihtimalini arttırıyor

Bigpara Haber
Endekste 7 eylülde başlayan kısa vadeli düşüş trendi pazartesi günü 6 bin 881 puana kadar devam etti. Bu noktadan gelen tepki alımlarının etkisiyle pazartesi gününü 7 bin 776 puandan kapatan endeks salı günü de 63 puan kaybederek 7 bin 703 puandan kapandı. Osilatörler aşırı satış bölgesinde olması ve kısa vadeli teknik göstergelerin al sinyali vermesinin yanısıra orta vadeli göstergelerdeki sat sinyalinin devam etmesi, yaşanacak bir çıkışın kısa vadeli bir düzeltme niteliğinde olabileceğini gösteriyor.

Endeksin cuma günkü yazımızda ilk ve en önemli destek noktası olarak gösterdiğimiz 7 bin 745 seviyesinin üstünde kapanışı ocak 2000`de başlayan düşüş kanalının talep çizgisinin önemli olduğunu gösteriyor. Çarşamba günü için 7 bin 739`da bulunan bu destek noktası endeksin orta vadeli yönünün belirlenmesi açısından önemli gözüküyor.

Batı borsalarında seans sonunda yaşanan yükselişe yanında Dow Jones`un pazartesi günü büyük kayıpla kapanmasının ardıdan salı günü toparlanma belirtileri göstermesi İMKB 100 yarın ilk diernçlerini test edebilir. Tepki alımlarının sürmesi durumunda 8 bin 145 ve endeksin ilk direnç noktası olarak görülüyor. Ancak uluslararası piyasalardaki belirsizlik bitmediği sürece seans içinde yaşanacak yükselişte endeksin kar satışları ile karşılaşması ihtimali yüksek.
(tradecnet.com)


Yazarın Diğer Yazıları