Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İlk destek 8 000 seviyesinde

9 723 seviyesinde bulunan direnç noktasında başlayan kar satışları etkisini sürdürüyor. Endekste gerçekleşen kar satışlarının ilk desteği 8 000`de.

Bigpara Haber



9 723 direnç noktasını kıramayan İMKB Bileşik Endeksi’nde yaşanan kar satışları devam ediyor. Kısa vadeli yatay bir oluşum ile gerçekleşen kar satışları, 8 560 seviyesinde bulunan destek noktasını aşağı kırdı. Bu destek noktası, 6 797 seviyesinde başlayan alım hareketinin destek noktasını oluşturuyordu. Teknik analiz teorileri doğrultusunda bu destek noktasının aşağı kırılması, İMKB Bileşik Endeksinde yeni bir satış hareketinin başlayacağına işaret ediyordu. Kar satışları kapsamında geri çekilme eğilimini sürdüren endekste ilk destek 8 000 seviyesinde.

Endeks gün içerisinde 8 461 – 8 256 seviyeleri arasında hareket ederken günü 8 331 puandan tamamladı. 205 puanlık dar bir bant içerisinde yaşanan satıcılı eğilimin ardından, 35 puanlık değer kaybı yaşandı. 8 560 seviyesinde bulunan destek noktasının aşağı kırılması ile birlikte endeksin önümüzdeki günlerde satış baskısı altında hareket etmesi bekleniyor.

8 000 ve 7 900 seviyelerinde destek noktaları bulunan İMKB’de oluşması beklenen geri çekilme hareketinin bu destek noktalarını test etmesi bekleniyor. Bolinger Bandın daralma eğilimini aşağı yönde sürdürmesi, göstergelerin satış pozisyonu ve işlem hacminin azalma eğilimi ise piyasada oluşması beklenen aşağı hareketi destekleyen etkenler.(tradecnet.com)(Saat:17.00)

Yazarın Diğer Yazıları