Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

İki noktaya dikkat edilmeli…

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Olası satışların gelmesi durumunda 48 bin 250 seviyesinin altında 47 bin 280 seviyesi bulunuyor. Bu da ilk aşamada yaklaşık 1.000 puanlık bir risk anlamına geliyor”

Borsa bugün tahminimizin üzerinde geriledi. Günün yukarıda belirttiğimiz 47 bin 280 seviyesinin altında tamamlanması olumsuz. Şimdi endekste 46 bin 755 ve 46 bin 250 destek noktaları oldukça önemli. Zira bu seviyelerin altında endekste ana destek noktası olarak görgülen 45 bin 900 desteği bulunuyor. Beklentim satışların devamıyla bu noktaya gelinmesi durumunda tepki alımlarının gelmesi yönünde. Zira 45 bin 900 desteği oldukça kuvvetli görünüyor.

Sonuç olarak; dünkü analizimizde de belirtmiştik. Bugünkü satışları normal karşılamak lazım. Çünkü endeks kendine hala bir yön arayışı içinde. Bunu şu ana kadar da sonlandıramadı. Yön arayışını sonlandıracak iki nokta var. aşağıda 43 bin 500… Yukarıda ise 51 bin… Endeks bu seviyeleri aşağı ya da yukarı yönlü kıramadıkça bugün olduğu gibi sert hareketleri beklemek yanlış olmaz. Bu sebeple yeni pozisyon açmak izin endeksin kesinlikle 51 bin seviyesini geçip bu noktayı kuvvetli destek noktası haline getirmesi şart. Aksi taktirde yükselişlerin tepki alımından öteye gitmeyeceği açık.  Geri çekilmelerde ise 43 bin 500 – 45 bin bandının altına sarkmalarda aşağı yönlü yeni bir trendin oluşma riski ortaya çıkacak. Dikkat!!!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları