Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Hala yükseliş kanalında

Bigpara Haber

Önceki analizimizde hatırlarsanız endeksin yükseliş kanalın üst trend çizgisinin hemen üzerinde hareket ettiğini ve bu kapanışlaın kritik seviyede gerçekleştiğini belirtmiştik. Endeks bugünkü hareketiyle grafikte gösterdiğimiz yükseliş kanalıın tekrar içine döndü. Bugünkü kapanış itibariyle endeksin 24 bin 650 seviyesinin altına gelmedikçe yükseliş kanalı içinde inişli çıkışlı bir grafik çizerek yukarı yönlü herekitinin devamı beklenebilir. Bu sebeple olası satıların devamı halinde 24 bin 650 kanal desteğine özellikle dikkat etmekte fayda var. Olumsuz senaryoda bu seviyein altına inilmesi durumunda endeksin yükseliş kanalının dışına çıkacağından aşağı yönlü bir seyir izlenme riski hayli artacak. Bu da ilk aşamada 24 bin 105 seviyesine kadar bir geri çekilmeyi beraberinde getirecektir. Bu noktanın diğer bir özelliği ise 24 bin 105 – 24 bin 433 bandındaki boşluğun (gap) alt seviyesine denk gelmesi.

Ancak beklentimiz endeksin yukarı yönlü kanal içerisinde hareket edeceği yönünde. Ancak bu hareketin sert sir şekilde değil başta da belirttiğimiz gibi inişli çıkışlı olması yönünde. Siyasi ve ekonomik kanattan çok olumsuz bir haber gelmemesi durumunda endeksin tekrar 26 binleri kademeli olarak görmesi beklenebilir.

Sonuç olarak; endeksin bugünkü düşüşe rağmen hala yükseliş kanalı içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Bugünkü kapanış (25 bin 143) itiberiyle 24 bin 650 seviyesinin altına inilmedikçe bu kanal içerisinde yukarı hareketin devamı beklenebilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları