Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Haftasonu riski endeks üstünde satış baskısını artırabilir

Satış baskısı devam ediyor. Haftasonu riskini almak istemeyen yatırımcıların satışları nedeniyle endeks cuma günü 7 bin 100 desteğini test edebilir

Bigpara Haber
Dar bir bantta, kısa vadeli düşüş trendi içinde olan endeks üzerindeki satış baskısı devam ediyor. Perşembe günü seans içinde 7 bin 194 puana kadar gerileyerek orta vadeli kanal desteğini test eden endeks günü 63 puanlık kayıpla 7 bin 414 puandan kapattı. Endeksin 214 puan kaybettiği ilk seansta işlem hacminin 150 puanlık artışın yaşandığı ikinci seansa oranla daha düşük olması ilk seansta test edilen seviyelerde alıcıların şimdilik daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Perşembe kapanışı ile kısa/orta ve uzun vadeli hareketli ortalamalarının altında bulunan endeks, son iki günde seans içinde 5 günlük hareketli ortalamalarını test etmesine rağmen kapanışlarını bu ortalamanın altında yaptı. Osilatörler kısa vadede belirgin bir sinyal vermemelerine rağmen orta vadede aşırı satış bölgesinde bulunuyor. Ayrıca kısa vadeli teknik göstergelerin bir çoğunun sat sinyalini sürdürmesi endeksin bir süre orta vadeli düşüş kanalının desteklerinde hareket edebileceğini gösteriyor.
Aroon up göstergesinin düşüşünü sürdürerek 7.14`e gerilemesi satış baskısının etkisini koruduğunu gösterirken, MACD ve CCI göstergeleri de düşüş trendini yani sat sinyalini devam ettiriyor.

Cuma günü haftasonu riskini almak istemeyen yatırımcıların satışları nedeniyle endeks 7 bin 100`de bulunan kanal desteğine gerileyebilir. Orta vadeli kanalın talip çizgisinin oluşturduğu bu destek noktasının, satış baskısının sürmesi nedeniyle kısa vadeli pozisyonlar için stop-loss noktası olarak kullanılmasında fayda var. Endeksin haftanın son günü için direnç noktaları ise 7 bin 651 ve 7 bin 897`de.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları