Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Hacimsiz düzeltmelerde kısa vadeli pozisyon alınabilir

Endeksin çarşamba günü, 9 bin 177`de bulunan kanal çizgisinin üstünde kapanışı ile orta vadeli düşüş trendinin son ermesi onaylanmış olacak

Bigpara Haber
Pazartesi günü işlem hacmindeki artışın da desteklediği çıkış ile orta-kısa vadeli düşüş trendinin üstünde kapanış yapan endeks bugün 11 Eylül`deki olaylar ile birlikte aşağı kırdığı orta vadeli yükseliş kanalı içinde kapanış yaptı. Endeksin kar relazisayonu şeklinde kendini gösterecek kırılan kanala doğru geri dönme eğilimi, düşüş kanalının çarşamba günü için 9 bin 177`de bulunan arz çizgisinin aşağı doğru geçilmemesi durumunda onaylanmış olacak. Endeksin son kapanışı ile 9 bin 590`da bulunan 100 günlük basit hareketli ortalamasın da geçmesi kısa vadeli yükseliş trendinin güçlendiğini gösteriyor.

Çarşamba günü için endeksin ilk destek noktasını 9 bin 368`deki orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisi oluşturuyor. 9 bin 259`da bulunan ara direncin altında, 9 bin 177`de bulunan düşüş kanalının talep çizgisinin oluşturduğu destek noktasının muhtemel kar realizasyonları karşısındaki gücü endeksin orta vadedeki trendinin yönünün belirleyecek. Bu seviyeye doğru geri çekilmeler de hatta düşük işlem hacmi ile bu seviyenin altına sarkmalarda orta vadeli yeni pozisyon alınabilir. Buranın yüksek işlem hacmi ile aşağı geçilmesi kısa vadeli sat yönünde kullanılmalı. Endeksin çarşamba günü için direnç noktaları 9 bin 670 ve ve 10 bin 142`de. İlk desteğin yüksek işlem hacmi ile geçilmemesi durumunda bu seviyede karlar realize edilmeli, yeni pozisyon açılmamalı.
(tradecnet.com)



Yazarın Diğer Yazıları