Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Hacimsiz çıkışlar direnç noktalarında satışları artırabilir

Kısa vadeli yükseliş sinyaline karşılık 7 bin 677`deki direncin yüksek işlem hacmiyle aşılamaması durumunda endeks yeniden desteklerini test edebilir

Bigpara Haber
Endeks geçen haftadan kalan satış baskısı ile seans başında 7 bin 300 puanın altına gerilese de buradan gelen zayıf tepki alımları ile toparlandı ve günü 208 puanlık artışla 7 bin 515 puandan kapattı. İşlem hacmi 128 trilyon lira son dönem ortalamasına yakın düzeyde gerçekleşti.
Cuma günü 5 günlük hareketli ortalamasını test eden ancak burayı geçemeyen endeksin bu hareketli ortalama altındaki hareketinin devam ettiği görülüyor. Aroon up göstergesi satış baskısının zayıflamaya başladığını gösterirken, stokhastic göstergesi henüz yönsüz. RSI aşırı satış bölgesinde yukarı dönerek al sinyali verirken CCI göstergesi de bir günlük aradan sonra yeniden al sinyali vermeye başladı.
Kısa vadeli teknik göstergelerdeki al sinyaline rağmen yarın için 7 bin 677`de bulunan uzun vadeli düşüş trendi çizgisi endeksin önündeki ilk ve en önemli dirençi olarak görülüyor. Bu seviyenin yüksek işlem hacmi ile geçilmemesi durumunda endeksin kısa vadede yarın için 7 bin 169`da bulunan orta vadeli düşüş kanalının talep çizgisini yeniden test etmesi muhtemel. Endeksin trend direncini kırması durumundaki direnci ise 7 bin 954 seviyesi.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları