Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Hacimsiz çıkışın ardından kısa vadeli göstergeler sat verdi

Üç gün devam eden yükselişle aşırı satış bölgesine giren kısa vadeli teknik göstergeler kar satışlarının etkisiyle geri dönerek sat sinyali verdi

Bigpara Haber
Perşembe günü başlayan yükseliş ile haftanın ilk işlem gününde 9 bin 617 puana kadar yükseldikten sonra 9 bin 565 puandan kapanış yapan endeks salı günü yüzde 4.5 oranında değer yitirerek 9 bin 134 puandan kapanış yaptı. Cuma ve pazartesi günü endeks yükselirken azalan işlem hacmi ve kısa vadeli teknik göstergelerin aşırı alım bölgesine girmesi ile ortaya çıkan satışlarla salı günü 9 bin 52`de bulunan ve cuma günü yukarı kırılan orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisi test edildi.
Pazartesi günü aşırı alım bölgesini giren stochastic göstergesi salı günü geri dönerek sat sinyali verdi. CCI ve RSI göstergelerinde ise henüz sat sinyali oluşmadı. Orta vadeli MACD göstergesinin yükselişini sürdürüyor olması desteklerde alıcıların güçlü olduğuna işaret ediyor. Aroon göstergelerinde satıcıların güç kaybı sürerken alıcıların da özellikle 9 bin 600 direncinin geçilememesi nedeniyle güçlerini kaybetmeye başladığı görülüyor. Çarşamba günü için 8 bin 975`te bulunan kanal desteği aşağı doğru kırılmadığı sürece bu seviyelere doğru geri çekilmelerde orta ve kısa vadeli kademeli alım yapılabilir. İşlem hacminin yetersiz olması nedeniyle özellikle 9 bin 600 direncine doğru ataklarda kısa vadeli realizasyon gözardı edilmemeli. Çarşamba günü için destek noktası 8 bin 975`te. Direnç noktaları 9 bin 335, 9 bin 451 ve 9 bin 600`de.

Yazarın Diğer Yazıları