Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Gün içinde 12 bin desteği test edilecek

Perşembe günü 12 bin üstünde üst üste ikinci kapanışını yüksek işlem hacmi ile yapan bileşik endekste 12 bin desteği güçleniyor

Bigpara Haber
Çarşamba günü 12 bin üstünde kapandıktan sonra perşembe günü kar satışlarını bu seviyenin üstüne karşılayan endeks, yüksek işlem hacmi ile 12 bin 472 puana kadar yükseldikten sonra kapanışını 12 bin 257 puandan yaptı. Orta ve kısa vadeli teknik göstergeler tut sinyalini sürdürüyor. Ancak kısa vadeli göstergelerin aynı zamanda aşırı alım bölgesine girmesi, endeksin bir sürse 12 bin desteği üzerinde yatay hareket edebileceğini gösteriyor.

Son kapanışı ile kısa ve orta vadeli hareketli ortalamaların üstüne çıkan endeks, 12 bin seviyesini yeni destek yaptığını teyit etti.Ancak kapanışın gün içi zirvesinin altında olması haftanın son işlem gününde destek noktasının test edilebileceğini gösteriyor. Perşembe günü 12 bin 472 seviyesinden başlayan satışların devamı cuma günü de etkisini gösterebilir. Bu seviyenin altına doğru yüksek işlem hacmi ile gerçekleşmeyen satışlarda kısa vadeli pozisyonlar bozulmamalı. Endeksin cuma günü için destek noktaları 12 bin 11 ve 11 bin 825`te. Direnç noktası ise 12 bin 328 ve 12 bin 472`de.

Yazarın Diğer Yazıları