Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Göstergeleri zayıflayan endeks kısa vadeli tepki çıkışı gösterebilir

İki günlük kayba tepki vermesi beklenen endeksin 12 bin 476 seviyesinin yeniden geçmesi için işlem hacmi de önemli oranda artmalı

Bigpara Haber
Salı günü kısa vadeli yükselen trendini aşağı doğru kıran endeks, düşüşünü perşembe günü de sürdürdü ve salı günü belirttiğimiz ilk önemli destekten yani, 11 bin 535 desteğinden gelen tepkilerle kapanışını bu seviyenin biraz üstünde yaptı. Yine dün belirttiğimiz gibi kısa vadeli göstergelerin tamamının negatife dönmesinin ardından devam eden düşüş nedeniyle endeksin 5 günlük hareketli ortalaması da 10 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru kesti. Çarşamba günü de endeks değeri 5 ve 10 günlük hareketli ortalamasının altında kapanmıştı..

Endeksin teknik göstergeleri perşembe günü biraz daha zayıfladı. Stochastic osilatörü aşırı satış bölgesine yaklaşıyor ve sat sinyalini sürdürüyor. Bunun yanında CCI, MACD ve RSI sat sinyalini dün de devam ettirdi.

Üçüncü dalganın yükseliş trendinin aşağı doğru kırılması ile birlikte kar alma dalgasının, 3 dalgaya oranının biraz daha büyüyeceği yani düşüşün biraz daha sürmesi ihtimali arttı. 4. dalganın omuz-baş-omuz ile tamamlanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtiğimiz önceki yazılarımızda söylediğimiz gibi boyun çizgisinin (aynı zamanda uzun vadeli düşüş trendinin arz çizgisine denk gelen nokta) aşağı doğru kırılması durumunda 10 bin 893 ve bunun ardından da orta vadeli stop-loss olarak kullanılması gereken 10 bin 391 önemli desteklerimiz.
Çarşamba ve perşembe günü yaşanan düşüşten sonra endeksin cuma günü kısa vadeli tepki çıkışı yaşaması beklenebilir. Endeksin bu tepki çıkışının yüksek işlem hacmi ile desteklenmediği sürece 12 bin 476 direncini geçmesi ihtimali çok zayıf. Bu seviyeye gelince kısa vadeli kar realizasyonları gerçekleştirilebilir. Hafta sonu riskinin alınmak istenmemesi nedeniyle meydana gelebilecek düşüte ise destekler 11 bin 535,11 bin 209 ve 10 bin 893`te bulunuyor. (tradecnet.com)(18:00)

Yazarın Diğer Yazıları