Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Göstergelerdeki iyileşmeyle endeks 11 bin 535`i test edebilir

İşlem hacmindeki artışla birlikte endeksin 233 puan artarak 11 bin puanın üstünde kapanması kısa vadeli bir yükselişe işaret ediyor

Bigpara Haber
Artan işlem hacmiyle 11 bin puanın üstünde kapanan endeks kısa vadeli teknik göstergeler al sinyalini sürdürürken orta vadede de aynı sinyalin oluşabilmesi için çıkışın en azından 11 bin 535`in üstünü görecek şekilde devam etmesi ve işlem hacminin artması gerekiyor. MACD sat sinyalini sürdürürken momentum göstergesinin güçlenmeye başladığı MACD`nin ise sat sinyalini koruduğu görülüyor. Kısa vadeli göstergelerden Stochastic dün 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kırdıktan sonra bugün de 10 günlük ortalamasını yukarı doğru kırarak al sinyalini devam ettirdi. RSI bugün yeniden al sinyali vermeye başladı. CCI 14 dünkü düzeltmeye rağmen 5 günlük yükselişine bugün de devam ederek al sinyalini korudu.

Teknik göstergeler artan işlem hacmi ile birlikte endeksin kısa vadeli yeni bir yükselişe hazır olduğunu gösteriyor. 29 Mart 5 nisan arasındaki 3 dalganın ardından 10 bin 31`e gerileyerek düzeltme yapan endeks 5`inci dalgada tepki çıkışı ve bunun düzeltmesini yapmış gözüküyor. Bir günlük değerlendirme olsa da artmaya başlayan işlem miktarı endeksin 5`inci dalga içinde 3 nolu minör dalgaya yani çıkışa hazırlandığını gösteriyor. Bu dalga, 5 dalgalı yükselişin ardından, yaz boyunca devam etmesini beklediğimiz 3 dalgalı düşüş öncesi yatırımcıların görebileceği en hızlı çıkış olabilir.

Dün 5 ve 10 günlük hareketli ortalamalarını aşağı doğru kıran endeks bugün yeniden bu ortalamalarının üstüne çıktı. Seans içindeki en düşük seviye olan 10 bin 703 ile son 6 işlem gününde olduğu gibi 100 günlük hareketli ortalamanın test edilmesi, bu noktanın ilk destek olduğunu gösteriyor. Endeksin 20 günlük hareketli ortalaması 11 bin 262, 50 günlük hareketli ortalaması ise 11 bin 545`de.

Çarşamba günü endeksin ilk direnç noktası 11 bin 200`de bulunan orta vadeli yükseliş kanalı çizgisi. Endeksin salı günü seans içinde en yüksek nokta olarak bu kanalın çizgisine ulaşması, yarın içinde önemli direnç olduğunu gösteriyor. Bu seviyenin aşılması durumundaki direnç noktası ise 50 günlük hareketli ortalama ile yakın seviyede bulunan 11 bin 535. Destek noktaları ise 10 bin 893, 10 bin 800`de bulunan uzun vadeli düşüş trendi düzeyi, 10 bin 750`de bulunan 100 günlük hareketli ortalama ve 10 bin 391`de.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları