Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Göstergeler küçük yükselişi desteklemiyor

Endekste hisse bazlı alımların etkisiyle yaşanan yükseliş hem kısa vadeli teknik göstergeler hem de işlem hacmi tarafından onaylanmıyor

Bigpara Haber
Son yükseliş sırasında prim yapamayan hisselere dönük taleple günü 93 puan yükselerek 10 bin 457 puandan kapatan endekste teknik göstergeler bu çıkışı desteklemiyor. Aşırı alım bölgesinde olan ve çarşamba günü yaşanan düşüşün ardından satış sinyalleri vermeye başlayan kısa vadeli teknik göstergelerin birçoğunda sat sinyali 93 puanlık bu yükselişe karşın satış sinyallerini kesinleştirdi.

Aşırı alım bölgesindeki stochastic göstergesi bugün 5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek satış yönündeki sinyalini kesinleştirdi. CCI ve momentum göstergeleri iki gündür gerilerken RSI göstergesi de yeniden aşırı alım bölgesine girdi. Kısa vadeli göstergelerdeki satış sinyallerine karşılık orta vadeli MACD göstergesi, endeksin 7 bin seviyesinden başlattığı yükselişle paralel yükselişini sürdürüyor.

Seans içinde bir ara 5 günlük hareketli ortalamasının altına inmesine rağmen kapanışını bütün hareketli ortalamaların üstünde yapan endekste kısa vadeli ortalamaların aşağı doğru kesilmesi ile birlikte satış belirtileri daha da netleşecek. Endeksin haftanın son günü için destek noktaları 10 bin 418, 10 bin 336, 10 bin 76 ve 9 bin 597`de. Direnç noktaları ise 10 bin 550 ve 11 bin 300`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları