Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Görünüm olumlu… Ancak direnç seviyelerinde dikkat!

Bigpara Haber

Hatırlarsanız dünkü analizimizde borsadaki sert yükselişin nedenini yeni bir yabancı fonun başta bankalar olmak üzere İMKB’den ciddi hisse alımı gerçekleştirmesi olarak göstermiştik. Nitekim bugün bu alımların nedeni anlaşıldı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye`nin notunu 2 kademe yükselterek BB+ yaptı. Haber Türkiye açısından elbetteki güzel. Sadece böyle bir haberin piyasaya açıklanmadan önce ‘yabancı’ kökenli yatırımcılar tarafından önceden bilinip kullanılması bir miktar kafa karıştırdı.

Borsaya teknik açıdan bakalım… Dün piyasanın teknik açıdan düşüş trend çizgisinin üzerine çıktığını belirtmiştik. Düşüş trendinin yukarı kırılması 48 bin 339 ve 49 bin 150 dirençlerinin geçilmesini sağladı. Aslında beklentimiz 49 bin 150 – 200 civarlarında endeksin zorlanmasıydı. Yukarıda bahsettiğimiz haber desteği olmasa büyük ihtimalle bu seviyelerden az da olsa kar realizasyonu gözlemleyecektik. Ancak gelen olumlu haber şu anki tablonun ortaya çıkmasına ve endeksin oldukça kuvvetli olarak görünen 49 bin 150 direncini kırmasını sağladı. Şu an için görünüm olumlu. Bunun yanında işlem hacmine dikkat: 3.4 milyar TL… Bu, yükselişin hacimle desteklendiğini gösteriyor. Göstergelerden özellikle MACD yükselişin devamına yönelik kuvvetli bir sinyal verdi. Bütün bu gelişmeler endekste bir sonraki direnç seviyelerinin test edilme olasılığının hayli yüksek olduğunu gösteriyor. Şu an için teknik açıdan endekste ilk hedef seviyesi olarak 51 bin 250 - 51 bin 850 bandı gözüküyor. Bandın üst sınırını alırsak bu yükselişte yaklaşık yüzde 4.3’lük bir kazanç anlamına geliyor. Borsanın son üç işlem gününde sert bir şekilde yükselmesi her ne kadar işlem hacminin desteğiyle de olsa içinde 51 bin 250 – 850 bandında kar satışlarının gelme riskinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak; borsa düşüş trendini şu an için kırmış gözüküyor. Üstte yüzde 4’e yakın bir prim potansiyeli daha var. Ancak tekrar belirtelim. Endeks grafikte görülen orta vadeli yükseliş kanalının dışına çıktığından beri yön arayışı içinde. Bu sebeple yukarı ve aşağı yönlü olabilecek sert hareketlere dikkat etmekte fayda var…

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları