Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Görüntü son yarım saatte olumluya döndü

Bigpara Haber

Seansın son yarım saatine kadar 23 bin seviyeinin altına seyreden endeks IMF kanadından gelen olumlu haberle günü yüzde 1.10’luk yükselişle 23 bin 539 puan seviyesinden tamamladı. Dünkü analizimizde hatırlarsanız endekste zayıf bir görüntünün olduğunu ve 22 bin 604 seviyesindeki ara destek noktasına doğru endeksin ilk aşamada geri çekilme riskinin olduğunu belirtmiştik. Bugün endeksin 22 bin 583 puan seviyesinde tutunduğu dikkate alınırsa endekste 22 bin 604 desteğinin çalıştığını söylebiliriz.

Bugünün özel bir durumu var... Başta da belirttiğimiz gibi seansın sonlarına doğru IMF açıklaması gelmeseydi endeks büyük ihtimalle 23 bin seviyesinin altında günü tamamlayacaktı. Böyle bir durumda analizimiz ağırlıklı olarak endeksin aşağıya gitme riski üzerine kurulacaktı.

Ancak görüntü son yarım saatte değişti. Zira saat 16.30’dan sonra gelen alımların “hacimli” olması, günün 23 bin 456 seviyesinn üzerinde ve gün içinde görülen en yüksek seviyede (23 bin 539) tamamlanması endekste yukarı hareketin "teknik anlamda" devam etme şansını hayli artırıyor. Şu an için ilk dikkat edilmesi gereken nokta 23 bin 600 seviyesi. Ancak endeksin bu seviyeyi rahat aşacaktır. Bunun dışında 23 bin 700 – 800 bandı endeksin direnç bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyeye dikkat! Zira endekste olumlu havanın devamı açısından bu bölgenin hacimli kırılması gerekiyor. Eğer ki yükseliş bu seviyelerde kar satışlarıyla karşılaşırsa tekrar 23 binli seviyelere doğru bir geri çekilme yaşanabilir. Aksi durumda, yani 23 bin 700 – 800 direnç bölgesinin kırılması durumunrda endekste 24 bin  - 24 bin 230 seviyeleri kısa vadeli hedef noktaları olabilir.

Sonuç olarak; son yarım saatte gelen alımlar olumsuz görüntünün olumluya dönmesini sağladı. Şu an için en önemli direnç noktası olan 23 bin 700 – 800 direncinin test edilme şansı yüksek. Kırılırsa hedef 24 bin 230 seviyesi. Kırılamadığ durumda - bu yukarı doğru harekette bir isteksizlik anlamına gelir ki- güç kaybıyla birlikte 23 binlere doğru ir geri çekilmeyi beraberinde getirir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları