Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Görüntü kısmen olumlu

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Endeks hala 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında işlem görüyor. Bugünkü kapanış itibariyle bu seviye 65 bin 551 seviyesine denk geliyor. Borsadaki satış baskısının gerçek anlamda azalması için ise endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkması şart.”

Borsada bugün yaşanan harekete rağmen teknik anlamda çok büyük bir değişiklikten söz etmek zor. Endeks hala 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin altında işlem görüyor. Bunu, önemsenmesi gereken ciddi bir gösterge olarak yorumlamak gerekiyor. Zira borsada satış baskısını gerçekten ortadan kalkması için endeksin kesinlikle 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerine çıkması şart.  

Sonuç olarak;
63 bin 346 seviyesi dünkü analizimizde belirttiğimiz gibi önemli bir direnç noktası. Endeksin öncelikle bu seviyenin üzerine çıkması gerekiyor. Bu seviyenin üzerindeki olası kapanışlar kısa vadeli göstergelerin kısmen olumluya dönmesini sağlayabilir. Bu da bugünkü kapanış itibariyle 65 bin 573 seviyesine denk gelen 200 günlük hareketli ortalama seviyesine doğru endekste bir ivmelenme başlatacaktır. Olası geri çekilmelerde ise 62 bin 500 seviyesi hala en önemli destek noktası konumunu devam ettiriyor.

Bol kazançlar…

Görüş ve önerileriniz için: www.twitter.com/MCobanAnaliz
Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr 

Yazarın Diğer Yazıları