Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Geri dönüş sinyalleri belirginleşmeye başladı

Çarşamba günü orta vadeli kanal direncine ulaşan endeks, dün bu seviyede sert satışlarla karşılaştı. Kapanış ise kısa vadeli trend desteğinde yapıldıl

Bigpara Haber
Osilatörlerin aşırı alım bölgesine girmesinin ardından teknik göstergelerin sat sinyali vermeye başlaması ile endeks çarşamba günü 142 puanlık kayıpla 8 bin 818 puandan kapandı. Çarşamba günü yazımızda belirttiğimiz gibi; perşembe için 8 bin 995 puanda bulunan orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisinin oluşturduğu direncin geçilmesi bu işlem hacmiyle şimdilik zayıf ihtimal olarak görünüyor. Perşembe günü yaşanan düşüşün birkaç hissedeki belirgin alımlar nedeniyle yeterince endekse yansımadığı da göz önüne alınırsa, bu direnç seviyesinden bir düzeltmenin başladığını söyleyebiliriz.

Endekste son kapanış itibarıyla 50 ve 5 günlük hareketli ortalamalarını kısa vadeli desteği yapmış görünüyor. Trendin genele yayılması ile başlayacak düzeltmede endeksin ilk hedefi 10 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 8 bin 282 ile 20 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 7 bin 940 bölgesi olarak görülüyor. Bu bölgenin üstünde 5 günlük hareketli ortalama ile 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 8 bin 749/8 bin 683 aralığında da bir ara destek mevcut.

Stochastic osilatörü aşırı alım bölgesinde bulunurken, kısa vadeli CCI, RSI ve Momentum göstergeleri sat sinyali veriyor. Endeksin daha zayıf ihtimalle para girişi olması durumunda cuma günü için direnç noktaları 8 bin 902`deki kısa vadeli çıkış trendi çizgisi ile 8 bin 962`de bulunan orta vadeli kanalın arz çizgisi. Her iki bölgede de kısa vadeli pozisyonlarda kar realizasyonu düşünülmeli.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları