Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Gerçekleşen Tepki Hareketi, Etkisini Sürdürecek !...

Bigpara Haber


12 900 seviyesinde bulunan yatay destek noktasını aşağı kıran endekste, yaşanan geri çekilme hareketi 10 310 seviyesine kadar devam etti. 10 310 seviyesinde bulunan destek bölgesi üzerinde dün sert bir tepki hareketi gerçekleştiren endeks, bu hareketini bugün daha dar bir marj içinde devam ettirdi. Endeks gün içerisinde, 11 560-10 888 seviyeleri arasında hareket ederken günü, 11 321 puandan tamamladı. Hisse senetlerinin ortalama olarak % 1.162 oranında değer artışı gerçekleştirdiği gün sonunda ise 130 puanlık bir değer artışı yaşandı. İşlem hacminin dün gerçekleştirdiği yükseliş eğilimini sürdürdüğü piyasada, göstergeler ise alımış olduğu alım pozisyonunu koruyor.

11 200 seviyesinde bulunan 350 günlük hareketli ortalama bölgesini yukarı kıran piyasada, beklentimiz doğrultusunda gerçekleşen tepki alımları devam ediyor. Dolar bazında bakıldığında ise 0.18 seviyesinde bulunan destek noktasını aşağı kıran endekste, 0.15 seviyesinde çift taban hareketi gerçekleşmiş durumda. Bu destek noktası üzerinde tepki hareketi gerçekleştiren piyasada, talep endeksleri ise yatay hareketlenme gerçekleştiriyor.

Endekste yaşanan tepki hareketinin yarın piyasa açılışı itibari ile devam etmesini bekliyoruz. Piyasada oluşan bu tepki hareketinin 11 500 seviyesinde kısa vadeli bir hedef noktası bulunuyor. Endeksin 11 500 seviyesinde kâr realizasyonu ile karşılaşmasını bekliyoruz. İşlem hacminin yükseliş eğiliminde gerçekleşmesinin olumlu bir gösterge olarak yorumlandığı piyasada, tepki hareketinin hedef noktası ise 12 350 direncinde bulunuyor. Dün yapmış olduğumuz yorumda belirttiğimiz gibi piyasada oluşan tepki hareketinin dar dar bir marjda devam etmesini bekliyoruz. Piyasada yaşanan darj marjdaki tepki hareketi, 12 350 seviyesine kadar devam etmesi muhtemel. Endekste yaşanan bu tepki hareketinde dikkat çeken diğer bir unsur ise Bolinger bandın 12 350 seviyesinde daralma sinyalleri vermesidir. Bolinger bandın oluşturduğu bu pozisyon ise bize 12 350-11 000 seviyeleri arasında yaşanması beklenen yatay bir hareketlenmeye dikkat çekiyor. 10 500 seviyesinde alınmasını önerdiğimiz orta vadeli alım pozisyonlarının korunması gerektiğini düşündüğümüz piyasada, kısa vadeli al-sat hareketleri için ise uygun bir ortam bulunuyor.

Yazarın Diğer Yazıları