Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Gap’in dolma riski yüksek

Bigpara Haber

Dünkü analizimizi kısaca hatırlarsak: “Endeks sert düşüşe karşın beklenmedik bir şekilde yine çok sert bir şekilde yükseldi. Kısa vadeli indikatörler hala yükselişin devamını desteklemiyor. Bunun yanında son derece önemli bir nokta olan 54 bin 381 – 54 bin 956 bölgesindeki gap hala dolmadı ve endeks şu anda yukarıda saydığımız olumsuz nedenlere karşın bu gap bölgesinin yaklaşık 3 bin puan üzerinde işlem görüyor. Bu sebeple endeksin 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki gap’i doldurmadan yukarı yönlü hareketlerin sağlıklı olmadığını bu boşluk dolana kadar riskin kısa vadede devam ettiğini belirtmek isterim. Bu noktaya dikkat!”

Borsada bugün yaşanan hareket dünü analizimizi hemen hemen destekleyen nitelikte. İşin açıkçası borsa tahminimizin üzerinde sertlikte geriledi. Hatırlarsanız daha önceki analizlerimizde sık sık aşağıda ya da yukarıda oluşan boşlukların (gap) dolması gerektiğinin altını çizmiştik. Bu sebeple bugün yaşanan satış baskısının en azından 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki boşluk (gap) dolana kadar devam etmesi beklenebilir. Peki tahminimiz ölçüsünde gap’in dolması borsada tepki alımlarını getirir mi?

Teknik olarak aşağıdaki bir boşluğun dolması, endekste en azından düşüşün yavaşlamasını sağlayan bir etken.  Gap bölgesinin dolmasıyla tepki alımlarını gelip gelmemesi ise o boşluğun bir önceki destek noktasına uzaklığıyla hemen hemen orantılıdır. Borsada şu an için 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki boşluk bulunuyor. Yani endeksin bu boşluğu doldurabilmesi için 54 bin 381 puana kadar gerilemesi gerekiyor. Endeksin bu noktaya en yakın destek seviyesi ise 53 bin 891 seviyesi ara destek noktası olmak üzere 53 bin 562 – 53 bin 217 seviyelerinde bulunuyor. Yani endekste bu boşluk dolsa bile net olarak tepki alımları gelir demek biraz zor.

Sonuç olarak; her ne kadar bugün sert bir düşüş yaşansa da bir önceki analizimizdeki uyarıyı tekrarlamakta fayda var. Kısa vadeli indikatörler hala olumlu sinyal üretmedi. Bununla birlikte yön hala aşağı gözüküyor ve 54 bin 381 – 54 bin 956 bandındaki boşluk hala düşüş yönündeki seyri destekleyen en temel etken. Bu sebeple özellikle yeni pozisyon açmak için endekste yukarıda bahsettiğimiz boşluğun dolmasını ve yönün yukarı dönmesini beklemek yerinde olacaktır…

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları