Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Gap doldu... Ancak görüntü olumsuz...

Bigpara Haber

Borsa önceki analizlerimizde sık sık belirttğimiz 25 bin 43 - 26 bin 496 aralığındaki gap bölgesini bugünkü düşüşüyle doldurdu. Teknik anlamda bu hareket olumlu olsamına karşın gap bölgesiin dolmasına rağmen tepki hareketinin sınırlı olması düşündürücü. Zira dikket edilirse endeksin güniçinde en düşük 25 bin 9 seviyesini gördükten sonra yukarı her hareketi 200 – 300 puan yükselişin ardından satışlarla karşılaştı. Bu seyir piyasanın yukarı yönlü hereketlere istekli olmadığına yönelik bir sinyal olarak yorumlanabilir.

Bundan sonraki ilk işlem gününe dikkat. Borsanın 25 bin 500 seviyesi altındaki kapanışı olumsuz bir görüntü oluşmasına neden oldu. Bu sebeple şimdi 25 bin desteği oldukça önemli. Bundan sonraki ilk işlem gününde 25 bin puanın altında kapanış olması hatta sarkılması, dün bahsettiğimiz ve grafikte kırmızı trend çizgisiyle gösterdiğimiz ikinci düşüş trendi altında seyrin devam etmesine neden olabilir. Bu da sırasıyla 24 bin 600 – 24 bin 350 ve 24 bin deksteklerinin görülme risklerini artıracak. Bu seviyelerin de kırılması bir önceki dip seviyesi olan 23 bin 500’lee doğru endeksin sarkmasına neden olacak.

Olası yukarı hareketlerde ise trend dirençleri oldukça önemli. Şu an için 26 bin 250 seviyesi endekste ara trend direnci konmunda bu seviyenin aşılması durumunda ise 27 bin 700 – 28 bin bölgesini endeksin ana trend dirençleri konumunda. Tekrar belirtelim. Bu dirençler hacimli  bir şekilde kırılıp bu noktalar kuvvetli destek noktaları haline gelmedikçe her yükseliş satış fırsatı olarak kullanılacaktır. Bu sebeple dikkat!!!

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları