Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksteki sıkışma formasyonu sona ermek üzere

Kısa vadeli hareketli ortalamalarının son kapanışa yakın bölgede yoğunlaşması, kısa vadeli sıkışma formasyonunun sonlarına yaklaşıldığını gösteriyor

Bigpara Haber
Endeksin yaklaşık 20 işlem gününden beri 7 bin 300 ile 7 bin 900 arasındaki dar bantta hareket etmesiyle kendini gösteren sıkışıklık, salı günü ilk seansta had safhaya ulaştı. İlk seansta 7 bin 442 ile 7 bin 554 puan arasında hareket eden endeks ikinci seansta gelen alımlarla hafif yükseldi ve günü 7 bin 637 puan ile, 7 bin 630`da bulunan 10 günlük hareketli ortalama ile 7 bin 642`de bulunan 5 günlük hareketli ortalamanın arasında tamamladı.

7 bin 791`de bulunan 20 günlük hareketli ortalama da dikkate alındığında endeksin son kapanışı ile kısa vadeli hareketli ortalamaların birbirine oldukça yaklaştığı görülüyor. Kısa vadede aşağı ya da yukarı doğru kırılma ile sonlanacak bir kısa vadeli bir hareket öncesi anlamına gelen bu görüntü, alıcı ve satıcıların gücüne göre netleşecek.

Osilatörlerin aşırı alım bölgesinden geri dönerek verdiği sat sinyali devam ediyor. CCI göstergesi salı günü yeniden yukarı dönerek al sinyali verdi. RSI, Momentum ve MACD`nin de al sinyali vermesi sıkışıklığın yukarı yönlü bir hareketle aşılması ihtimalini güçlendirirken tüm bu göstergelerin aşırı alım bölgesine yaklaşmış olması nedeniyle endeksin çarşamba günü için 7 bin 917`de bulunan kanal direncinin de kırılmasının zor olduğunu gösteriyor. Bu da sıkışıklıktan çıkışın yukarı yönlü kısa vadeli bir tepki çıkışı ile sınırlı kalacağı anlamına geliyor. Endeksin çarşamba günü için ilk direnç noktası 7 bin 649 ikincisi 7 bin 917`de bulunuyor. Destek noktaları ise 7 bin 550`deki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi ve 7 bin 286`daki kısa vadeli kanal desteği. 7 bin 900 seviyesindeki direncin şimdilik güçlü görünmesi nedeniyle kısa vadeli pozisyon alınmamalı trade yapılmamalı.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları