Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksteki kısa vadeli satış baskısı devam ediyor

Salı günü tepki alımlarıyla 5 günlük hareketli ortalamasının üstüne çıkan endeks çarşamba günü gelen satışlarla yeniden bu ortalamanın altına indi

Bigpara Haber
Endeks, sayı günü ikinci seansta gelen tepki alımlarıyla 3 ve 5 günlük ağırlıklı ortalamalarının üstüne yükseldikten sonra çarşamba günü satış baskılı iki seansın ardından 11 bin 91 puandan kapanarak yeniden bu ortalamaların altına geriledi.. Salı günü için yaptığımız değerlendirmede dediğimiz gibi, yaşanan tepki alımlarıyla ortaya çıkan yükselişe rağmen kısa vadeli göstergelerin hala satış pozisyonunda olması çarşamba günü yaşanan geri çekilme ile teyit edildi.

Endeks çarşamba günü ikinci seansta 11 bin 130`daki kanal desteğinin de altına düşmesine rağmen perşembe günü yeniden kısa vadeli kanaliçinde kapanış yapması ihtimali yüksek. Aşırı satış bölgesine yaklaşan kısa vadeli teknik göstergeler sat sinyalini sürdürüyor. Bayram tatili nedeniyle haftanın son işlem günü olan perşembe günü tek seans işlem yapılacak. Endeksin destek noktaları 11 bin ve 10 bin 731`deki orta vadeli yükseliş trendinin oluşturduğu destek. Direnç noktaları ise 11 bin 176, 11 bin 587 ve 12 bin 72`de. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları