Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksteki düzeltmede 11 bin 500 desteği önemli

Pazartesi günü rekor işlemle zirve uyarısı veren endekste salı başlayan düzelmede 11 bin 500 trend ve kanal destekleri orta vadeli trend için önemli

Bigpara Haber
Pazartesi günü rekor işlem hacmi ile yükselen ve 12 bin 263 ile gün içi zirvesine yakın kapanış yapan endeks, salı günü kar satışlarıyla 468 puan geriledi ve 11 bin 794 ile gün içi en düşük seviyesine yakın kapanış yaptı. İşlem hacmi de yine 1 katrilyona yakın gerçekleşti. Pazartesi kapanışı için yaptığımız değerlendirmede olduğu gibi endeks salı günü hafif bir yükselişin ardından geriledi ve 12 bin 200`ün üstündeki kapanışın şimdilik zirve olarak görüldüğünü doğruladı.

Salı günü kapanışı ile endeksin, özellikle aşırı alım bölgesinde bulunan teknik göstergeleri geri dönerek bir kısmı sat sinyali vermeye başladı. İşlem hacmiyle de desteklenen bu düzeltmede 11 bin 508`de bulunan kısa vadeli çıkış trendi ile orta vadeli kanal destekleri, endeksin orta vadeli seyri açısından önem taşıyor. Salı günü kapanışın gün içi en düşük seviyeye yakın yapılması nedeniyle çarşamba açılışın satış baskılı olması muhtemel. Bu nedenle ilk desteklere doğru geri çekilmeler kısa vadeli pozisyonlarda 11 bin 500 stop loss olarak kullanılmak şartıyla alım yönünde değerlendirilebilir.

Kısa vadeli teknik göstergelerdeki satış görüntüsü ve sinyallerine rağmen orta vadeli göstergelerin yükseliş görüntüsü hala devam ediyor. Endeksin çarşamba günü için ilk destekleri 11 bin 508, 11 bin 492`de. Buraların kırılması durumunda 10 bin 470`de bulunan orta vadeli yükseliş kanalının desteğine doğru sert satışlar oluşabilir. Endeksin direnç noktası ise 11 bin 900, 12 bin 100 ve 12 bin 521`deki kanal direnci. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları