Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endekste teknik göstergeler sat sinyali vermeye başladı

Alıcıların gücünün zayıflamaya başlaması ve 8 bin 790 direncinin geçilememesi nedeniyle teknik göstergeler yeniden satış sinyali vermeye başladı

Bigpara Haber
Yaklaşık bir haftadır devam eden kısa vadeli tepki yükselişinde direnç noktalarının geçilememesi birlikte kısa vadeli teknik göstergeler yeniden sat sinyali vermeye başladı. Cuma günü ikinci seans hariç son yedi işlem gününü yükselişle kapatan endeks, salı günü ilk seansta 8 bin 796 puana kadar yükselmesine rağmen bu seviyedeki direnç noktasından gelen satışlarla günü 8 bin 631 puandan kapattı. Seans içinde en düşük noktada, pazartesi günü olduğu gibi 5 günlük hareketli ortalama destek görevi gördü.

İşlem hacmi ile birlikte yaşanan küçük artışa rağmen endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri sat sinyali vermeye başladı. Aşırı alım bölgesinde 11 Ekim`de sat sinyali vermeye başlayan Stochastic göstergesi bugün 5 günlük hareketli ortalamasını aşağı doğru keserek bunu teyit etti. CCI göstergesi sat sinyalini devam ettirirken 10 Ekim`de 100 değerine ulaşarak gerilemeye başlayan Aroon Up göstergesi salı günü 85`e geriledi.

Endeksin çarşamba günü için destek noktaları; 8 bin 539`daki kısa vadeli yükseliş trendi çizgisi, ile son yükselişin yüzde yüzde 23,6, yüzde 38.2 ve yüzde 50 fibonacci düzeltme hedeflerine denk gelen 8 bin 426, 8 bin 210 ve 8 bin 48 ile 7 bin 518`deki uzun vadeli düşüş trendi çizgisi. Destek noktaları ise; 8 bin 795 ve 9 bin 11`deki orta vadeli düşüş kanalının arz çizgisi.
(tradecnet.com)



Yazarın Diğer Yazıları