Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksin iyimser gelişmelere yeterli tepkiyi verecek gücü yok

Salı gününe yönelik pozitif gündeme rağmen kısa vadeli teknik göstergelerin sat konumunda olması olası bir yükselişin sınırlı kalacağını gösteriyor

Bigpara Haber
Endeksin 6 Ağustos`ta 10 bin 260 seviyesinden başlattığı düşüş, 14 Ağustos`ta 8 bin 660 puanda orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisine ulaşılmasıyla son erdikten sonra başlayan tepki yükselişi geçtiğimiz cuma günü 9 bin 920`teki uzun vadeli düşüş kanalının denge çizgisinin hemen altında 9 bin 879`da son erdi.

Haftanın ilk gününde 82 puanlık kayıp sırasında lot bazında işlem miktarı, endeksin orta vadeli yükseliş kanalının talep çizgisine yaslandığı 26 Mart 2001`den sonraki en düşük işlem miktarı oldu.

Endeksin kısa vadeli teknik göstergeleri sat sinyali verirken osilatörler aşırı alım noktasında bulunuyor. Orta vadeli göstergeler ise al konumunu koruyor. Cuma günü al sinyali veren CCI ve RSI bugün geri dönerek sat sinyali vermeye başladı. Aşırı alım bölgesinde bulunan stochastic ise al sinyali vermesine rağmen endeksteki kısa vadeli düzeltme olaslığının giderek güçlendiğini gösteriyor. Orta vadeli göstergelerden MACD ise cuma günü 9 günlük hareketli ortalamasını yukarı doğru kestikten sonra haftanın ilk gününde de al sinyalini devam ettirdi.

Haftanın ilk günü gerçekleşen kayıp azalan işlem hacmiyle yaşanmasına rağmen kısa vadeli teknik göstergelerin sat sinyali vermeye başlaması, endekste kanal dirençlerine yönelik atakların zayıf kalacağını ve bu vadede indikatörler yeniden al konumuna geçinceye kadar geri çekilmenin, alıcıların güçlü olması durumunda ise yatay hareketin devam edeceğini gösteriyor.

Pazartesi piyasalar kapandıktan sonra Hazine tarafından açıklanan ihale sonuçları ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısında piyasaları rahatsız edecek bir gelişme yaşanmaması durumunda endeksin salı günü için 9 bin 892 bulunan ve cuma günü de test edilen uzun vadeli düşüş kanalının denge çizgisini yeniden test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin yüksek işlem hacmi ile geçilmesi durumunda endeksin 10 bin 29`daki direncinde kar satışları ile karşılaşması ihtimali yüksek.

Hazine ihalesinin önceden satın alınması nedeniyle endeksin salı günü bu gelişmeye tepki vermemesi durumunda, kısa vadeli satış baskısının sürmesi kısa vadeli hareketli ortalamaların da yoğunlaştığı 9 bin 450/550 desteğini burada oluşacak satışların karşılanamaması durumunda ise nedeniyle önce 9 bin 200`deki kanal desteğini test etmesi beklenebilir.

(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları