Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksin 50 bin 770 puana gerileme riski var

Bigpara Haber

Bir önceki analizimizden:  “Endeksin 53 bin  - 53 bin 250 destek bölgesinin altında kapanış yapıp yapmayacağı. Zira endeks bu seviyenin altına sarkarsa bundan önceki kanalın içine girme olasılığı artacak. Bu durumda ilk aşamada 51 bin 500 – 51 bin seviyesi kuvvetli ara destek noktası olmak üzere 50 bin 700 seviyesine kadar gerileme riskini her zaman göz önünde tutmakta fayda var.”

Borsa yukarıda bahsettiğimiz konuyu bugün itibariyle neredeyse gerçekleştirdi. 51 bin 800 seviyesindeki bir diğer destek noktasında bugün itibariyle tutunan borsa günü 52 bin seviyesinin üzerinde tamamladı.

Peki düşüş sürer mi?

Öncelikle bu analizin tamamen teknik bağlamda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şimdi; borsacılar ve teknik analizden biraz anlayanlar bilirler. Grafikte hisse ya da endeksin gün içerisinde gördüğü en düşük değerle, bir önceki gün gördüğü en yüksek değer arasında yukarı yönlü bir fark varsa grafikte bir boşluk oluşur. Örneğin hissenin bir önceki en yüksek değeri 4.00 olsun. Bir sonraki gün ise hissenin gördüğü en düşük seviye 4.24 olsun... Aradaki bu fark grafikte bir boşluk oluşturur ki buna “gap” denir. Ve teknik analize göre hissenin ya da endeksin yeni bir harekete başlaması için bu boşluğu (gap) doldurması gerekir. Endekste de şu an için 50 bin 750 alt sınırı olar bir boşluk var. Teknik analize göre bu seviyenin kesinlikle dolması gerekir. Yani bu kuralın yorumu: Borsanın en azından 50 bin 770 seviyesine kadar gerilemesi gerekiyor. Bu seviyeye kadar ise 51 bin 800 – 51 bin 500 ve 51 bin seviyeleri destek noktaları konumunda.

Not: Dikkat ederseniz bugünkü işlemlerin son dakikasına endeks 52 bin seviyesine girdi. Ancak son saniyelerde bir anda 600 puanı aşkın bir artış kaydedildi. Bunun nedeni TCELL hissesinde son dakikada yapılan alımlarla hissenin fiyatının bir anda 12.20’den tavan seviye olan, 13.70’e yükselmesi… Buna dikkat…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları