Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeksin 13 binin üstünde kalması para girişinin artmasına bağlı

Son 4 işlem gününde endeks ve işlem hacminde ortaya çıkan kademeli yükselişin devam ve 13 binin üstünde kapanış için para girişi devam etmeli

Bigpara Haber
Çarşamba günü son dönemdekilere oranla daha geniş bir günlük bantta hareket ettikten sonra 13 binin hemen altında kapanış yapan endeks perşembe günü ağırlıklı olarak son kapanışının altında hareket etmesine rağmen son dakikada gelen alımların etkisiyle 4 gün sonra yeniden 13 binin üstünde kapanış yaptı.

Endeks bu kapanışı ile 10 işlem gününden sonra ilk defa 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamasının üstünde kapanış yaptı. Çarşamba günü 5 günlük hareketli ortalamasını geçen endeksin perşembe günü de 10 günlük hareketli ortalamasının üstüne çıkması, bir süredir aşırı satış bölgesinde olan ve al sinyali vermeye başlayan kısa vadeli teknik göstergeleri teyit ediyor.

Teknik olarak kısa vadeli teknik indikatörler al sinyali verirken orta vadeli teknik göstergelerdeki düzeltme sinyali devam ediyor. Bu şu andaki verilere göre kısa vadeli teknik göstergelerdeki olumlu baskıyla 13 bin 500-700`e doğru atak yapabilecek endeksin buradan tekrar geri gelebileceği şeklinde değerlendirilebilir. Endeksin haftanın son günü için destek noktaları 12 bin 939, 12 bin 863 ve 12 bin 247`de. Direnç noktaları ise 13 bin 154, 13 bin 330 ve 13 bin 773`te. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları