Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks yeniden orta vadeli yükselen kanalında

Bugünkü yükseliş ile orta vadeli yükselen kanalına geri dönen endeks, cuma günü kar satışları ile kanalın talep çizgisine dönme eğilimi gösterebilir

Bigpara Haber
Bugün yaşanan yükseliş ile yeniden orta vadeli yükselen kanalına geri dönen endeks, cuma günü kar satışları ile kanalın talep çizgisine dönme eğilimi gösterebilir

Endeks çarşamba yükselişinin ardından perşembe günü de yüzde 6.69 prim yaparak 9 bin 715 puan ile gün içi zirvesinden kapandı. Bu kapanış ile 30 Nisan`da başlayan düşüş trendinin etkisiyle10 Temmuz`da aşağı doğru kırılan orta vadeli yükselen kanalının altına düşen endeks yeniden bu kanalın içine girdi. Çarşamba günü seans içinde görülen en yüksek nokta ise test edilen bu kanalın talep çizgisinin yüzde 2.4 üstünde kapanan endeks haftanın son gününde gelecek kar satışları ile buraya doğru çekilme eğilimi gösterebilir.

Son üç günde gerçekleşen yükselişin yüzde 50 düzeltme hedefine denk gelen ve çarşamba günü kapanışı ile aynı noktada olan 9 bin 515 seviyesi geri çekilmelerde yeni pozisyon almak için kullanılabilir. Orta vadeli yükselen kanal ile aynı bölgede bulunan kısa vadeli düşüş kanalının yarın için 9 bin 858`de bulunan ara kanal çizgisi ilk direnç noktası. Endeksin 10 bin ve 10 bin 600 deki dirençlerinin geçilmesi durumunda kısa vadeli düşüş kanalının arz çizgisi olan 11 bin 77`e doğru sert bir atak başlayabilir.

Endeksin kısa vadeli göstergeler al sinyalini sürdürmekle birlikte stochastic ve CCI`ın aşırı alım bölgesine doğru yaklaşmaya başlaması düzeltme ihtimalini artırıyor.Orat vadeli gösterge olan MACD`nin ise aşırı satış bölgesinde yukarı doğru dönerek al sinyali vermesi endeksin düzeltme ihtimaline rağmen bu vade için güçlü olduğunu gösteriyor.
(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları