Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks üstündeki kısa vadeli satış baskısı devam ediyor

Son kapanışı ile 50,22 ve 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamalarının altına düşen endeksin salı günü için direnç noktaları 13.269, 13.389 ve 13.609

Bigpara Haber
Endeks geçen hafta ortasında yakaladığı çıkışı, pazar günü açıklanan ocak ayı enflasyon datalarının beklenenden yüksek çıkması üzerine artan satışlar nedeniyle sürdüremedi. Cuma günü kapanışı için belirttiğimiz şekilde; kısa vadeli göstergelerin aşırı satış bölgesinde olması nedeniyle yaşanan geri çekilme, orta vadeli göstergelerin al konumunda olması ve bu vadede destek seviyelerine gelinmiş olması nedeniyle 13 bin desteği seans içindeki sarkmaya rağmen kırılamadı.

Teknik olarak kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesinde ancak sat sinyali henüz oluşmadı. Cuma günü belirttiğimiz gibi Aroon up`ın sıfır seviyesindeki yatay hareketini sürdürmesi Aroon down`daki geri çekilmeye rağmen alıcıların endeksi yukarıya taşıyacak kadar yeterince güçlü olmadığını gösteriyor. Teknik göstergeler özetle endeksin ilk destek noktalarında güçlü olduğunu ancak kısa vadede yukarı bir hareket yaratacak güçte alıcı olmadığını gösteriyor. Kısa vadeli göstergeler aşırı alım bölgesinden uzaklaşıncaya kadar kısa vadede 13 bin 13 bin 500 bandında hareket ihtimali daha yüksek. Bu nedenle cuma günü belirttiğimiz gibi destek noktaları aşağı doğru kırılmadığı sürece satış yapılmamalı.

Endeksin haftanın ikinci işlem gününe hafif alışla başlaması yüksek, ancak ilk direnç seviyelerinin geçilmesi zayıf ihtimal. Son kapanışı ile 50,22 ve 10 günlük ağırlıklı hareketli ortalamalarının altına düşen ve 5 günlük hareketli ortalamaları ile yaklaşık olarak aynı seviyeden kapanan endeksin salı günü için direnç noktaları 13 bin 269, 13 bin 389 ve 13 bin 609`da. Destek noktaları ise 13 bin 12 bin 950 ve 12 bin 694`te. (tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları