Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks trend desteğine çok yakın yerde! Burası kritik…

Bigpara Haber

Merhabalar…  Bir önceki analizimizi kısaca hatırlarsak: “Borsa son 5 günlük kapanışını 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde yaptı. Endeks bu seviyenin üzerinde kalmak isteyecektir. Bugünkü kapanış itibariyle de endekste 200 günlük hareketli ortalama 63 bin 129 seviyesine denk geliyor. Endeksin bu nokta altına sarkması durumunda trend desteğinin kuvvetliliğinde azalma olabilir. Dikkat…”

Borsanın bugünkü seyrine dikkat! Endeks 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalma çabası içerisinde. Ancak gün içerisinde görülen en düşük seviye olan 63 bin 182 seviyesi endeksin 200 günlük hareketli ortalama seviyesine denk gelen 63 bin 167 seviyesinin hemen üzeri… Borsaya bugün bu nokta üzerinde tepki alımı gelmesi dikkat çekici ve önemli bir unsur. Zira bu hareket borsanın 200 günlük hareketli ortalama seviyesini önemsediğini gösteriyor.

Sonuç olarak; endeksin yukarıda bahsettiğimiz 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalması yukarı yönlü isteğini gösteriyor. ancak tekrar edelim borsanın bu seviye üzerinde kendine kuvvetli bir destek noktası oluşturması şart. Bugün olduğu gibi bu noktanın test edilmesinden sonra cılız tepki alımlarının gelmesi bu noktanın zayıflamasına ve aşağı geçilmesine neden olabilir. Bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Endeksi 2 Mart 2011 tarihinde 58 bin 68 seviyesinden destek alarak bir yükseliş trendi başlattı ve hala bu yükseliş trendinin üzerinde. Bugünkü kapanış itibariyle de bu trendin ditsek noktası bir sonraki işlem günü için 63 bin 400 seviyesinde bulunuyor. Endeksin bu noktanın çok az üzerinde bulunması da borsada bir risk oluşturuyor. Zira bu trend destek noktasının altına sarkılması borsada ilk aşamada 62 bin 436 desteğine kadar bir geri çekilme yaşanmasına neden olabilir. Bundan daha da önemlisi endeks bu noktanın altına gelmekle hem yükseliş trendinin hem de 200 günlük hareketli ortalama seviyesin altına gelmiş olacak. O zaman yönün bir miktar aşağıya olabileceğini çok rahat söyleyebiliriz. Ancak aksi durumda yani 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin ve trendin üzerinde kalınması durumunda borsada 64 bin 709 – 65 bin 305 seviyelerine doğru bir hareketlenme başlayabilir.

Bol kazançlar…

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

Yazarın Diğer Yazıları