Mehmet ÇOBAN Hangikredi.com Baş Analisti Tüm yazıları

Endeks orta vadeli destek noktalarına kadar geriledi

Endeks 10.748`deki çıkış kanalının talep çizgisinin hemen üstünde kapandı. Burası stop-loss olarak kabul edilerek orta vadeli alım yapılababilir

Bigpara Haber
Endekste 8 Ocak`ta 15 bin 72 seviyesinin görülmesinin ardından başlayan düzeltme, tepki alımlarına katılımın yetersiz olması nedeniyle orta vadeli kanal desteğine yaklaştı. Haftanın ilk işlem gününde 117.7 trilyon liralık işlem hacmi ile 234 puan gerileyen endeks 10 bin 931 ile 10 bin 748`de bulunan orta-uzun vadeli çıkış kanalının talep çizgisinin hemen üstünden kapanış yaptı.

Teknik olarak kısa vadede satış baskısı devam etmekle birlikte indikatörlerin aşırı satış bölgesine girmeye başlaması geri çekilmenin ardından burada yerini, tepki hareketine katılımın olmaması durumunda bir süre yatay harekete veya katılımın olması durumunda yukarı yönlü kısa bir trende bırakacağını gösteriyor. 10 bin 748`de bulunan desteğin kırılması durumunda, yeniden uzun vadeli düşüş trendi etkisine dönme ihtimali bulunan endekste bu seviye her vadede zararına satış noktası olarak korunmalı. Geriye dönük bakıldığında, endeksin bu desteğinin altında 10 bin 522`de bulunan uzun vadeli düşüş kanalının denge çizgisini aşağı doğru kırması durumunda çok sert bir hareketle düşüşünü devam ettireceği görülüyor.

Haftanın ikinci işlem günü, 10 bin 748 desteğine doğru hacimsiz geri çekilmelerde kısa vadeli pozisyon alınabilir. Kısa vadeli pozisyonlar için 11 bin 287 seviyesi kar realizasyonu yapılabilecek ilk direnç noktası. Çarşamba günü için ikinci direnç noktası 11 bin 648 olan endekste, kapanış seviyesinden orta vade için alınacak pozisyonlar 12 bin 160 seviyesindeki kanal direncinin geçilmesi ile artırılabilir.(tradecnet.com)

Yazarın Diğer Yazıları